5000 Liraya Sistem Toplama

Dostum şöyle bi sistem çıkarırsak performansı fiyatına göre olur psudan emin değilim fakat yeter diye düşünüyorum.
 

Dosya Ekleri

  • image.jpg
    image.jpg
    160,2 KB · Görüntüleme: 318
  • image.jpg
    image.jpg
    188,6 KB · Görüntüleme: 314
@diogens Dostum kasa ile beraber gelen PSU Zalman ZM600-LE 'dir. 12V kanalından 540W güç sağlıyor eğer seçmiş olduğunuz bileşenler ile birlikte kullanacaksanız sıkıntı çıkarmaz. Ancak şuan sistem toplamanızı tavsiye etmem.
 
Arkadaşlar bilgisayarlar hakkında hiçbir fikrim yok diyen birine overclock işlemci önerdiğinizin farkında mısınız?
Kardeşim oyun için kullanacaksan i5 işlemciden yukarı çıkma i7 işlemcinin katkısı aradaki fiyat farkına değmez.Sonu K ile biten işlemcilere de fazladan para verme senin işine yaramaz. Onlar masaüstü bilgisayardan iyi anlayanlar için...
 
Z97 veya H97 sistem kuracaksan, i7 4790 PC çürüyene kadar götürür diyebilirim. Overclock ile uğraşmana bile gerek kalmaz, çünkü işlemcinin yapamadığı halt yok diyebilirim :D . Skylake içinde BIOS'un otomatik overclock şeysini deneyebilirsin, ama gerek yok lazım olduğunda yaparsın. Günümüz oyunları için fazlasıyla güçlüler zaten, bunlar uzun vade de sıkıntı çıkartmayacak ürünler.
 
@Oldsardokar i7 4790 ile i7 4790K arasında 100 TL fark var buna ek özellikte diyebilir. Ufak tefek kurcalayarak herkesin öğrenebileceği birşey eskiden kimse format atmayı bilmezken şuan hemen hemen herkes biliyor. Zaten günümüz anakartlar da O.c Genie özelliği bulunmakta tek tuşa basması yeterli.

Dostum i7 segmentinin i5 'ten farkı şudur; Tek ve çoklu çekirdek performansları i5 segmentinden çok daha üst düzeydedir. i7 segmentinde Hyper-Treading özelliği bulunur buda onu sanal çekirdekler ile desteklemesini sağlar örneğin; i7 4790K fiziksel 4 çekirdeğe sahip, Hyper-Treading özelliği sayesinde 4 Sanal çekirdeğe sahip olup toplamda 8 Çekirdek gibi çalışır bunun en büyük faydası çoklu çekirdek kullanan oyun veya programlarda daha verimli ve hızlı olması ve Önbellekleri i5 segmentinin üstündedir.

Sonuç olarak bakacaksak i7 segmenti verilen her kuruşu hak ediyor.
 
SerhadTuran'a katılıyorum. i7 4790'ı işlerden pek anlamıyorsunuz diye tavsiye ettim, uğraşmamanız için ve zaten yeterli bir işlemci. 2-3 bin lira sistemlere i5 koyulur, altına da i3. Bu bütçelere başa i7 çekilip, kalan sistem ona göre dizilmelidir. K ibareliler, özellike i7 sınıfında 0.4 GHz gibi bir frekans artışı sağlıyor ve 100 lira fark için çok iyi. Zaten arttırma potansiyeli de cabası.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı