ShiftKiller
Decapat
2.el geçici ekran kartıyla uğraşmak yerine apu sistem toplayabilirsiniz. Şuan piyasada R3 3200G veya R5 2400G bulunuyor. İkisinden birini tercih edip ilerde hem yeni işlemci hem ekran kartı eklemek daha mantıklı geldi.(3200G önerim performansı söylediğiniz oyunlar için gayet yeterli ve 3400g den daha ucuz)Merhabalar arkadaşlar, kasa toplamaya karar verdiğim günden beri acılar çekiyorum neyin ne olduğunu anlamıyorum beynim yandı.
Ve Gigabyte B450M S2H AMD B450 2133MHz DDR4 Soket AM4 mATX Anakart AA880GIG729 | TrendyolMSI B450 Tomahawk Max Ddr4 S Gl Am4 (atx ) - Fiyatı, Yorumları
MSI B450 Tomahawk Max Ddr4 S Gl Am4 (atx ) yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.www.trendyol.com
Bunların arasındaki fark nedir? Neredeyse 500 600 TL fark var buna değer mi?
İşlemci: Amd Ryzen 5 3600X 3.8GHz AM4 Soket 35MB Önbellek 95W 7nm İşlemci 100-100000022BOX 10186458 | Trendyol
RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL18 CMW16GX4M2Z3600C18 | Trendyol
Kasa?
PSU?
Ekran kartı? (2.el ekran kartı alıp sonradan güçlendireceğim acelem yok ama Max 3K 4K)
Önerilerinizi bekliyorum. Sizce neleri ekleyip neleri çıkarmalıyım. Oyun ve yayın amaçlı kullanacağım. Bütçe olarak ekran kartı hariç bu parçalara Max 5000 ayırabilirim ama 4000-3000 civarına bu işi bitirebilirsem ekran kartı almamda çok yardımcı olacaktır şimdilik 2.el bir tane düşük seviye ekran kartı takıp para biriktireceğim. Oynadığım oyunlar CS:GO, Ark Evolved, tft. Single Player oyun pek oynamıyorum ama olur da oynarsam sorun çıkarmasını istemem.
hocam önerdiğiniz sistem var mı tam bilmiyorum apu sistem olayını2.el geçici ekran kartıyla uğraşmak yerine apu sistem toplayabilirsiniz. Şuan piyasada R3 3200G veya R5 2400G bulunuyor. İkisinden birini tercih edip ilerde hem yeni işlemci hem ekran kartı eklemek daha mantıklı geldi.(3200G önerim performansı söylediğiniz oyunlar için gayet yeterli ve 3400g den daha ucuz)
APU'ya boşuna yatırım olur. Zaten ileride ekran kartı alacak. Bu durumda diğer ekran kartı boşta kalacak ve boşa masraf olacak. 2. el alması daha mantıklı.2.el geçici ekran kartıyla uğraşmak yerine apu sistem toplayabilirsiniz. Şuan piyasada R3 3200G veya R5 2400G bulunuyor. İkisinden birini tercih edip ilerde hem yeni işlemci hem ekran kartı eklemek daha mantıklı geldi.(3200G önerim performansı söylediğiniz oyunlar için gayet yeterli ve 3400g den daha ucuz)
Anakartlar arası farklar en basit olarak soğutma diyebilirim. Biri ile yüksek miktarda OC yaparken diğeri buna izin vermez, ısınır.Merhabalar arkadaşlar, kasa toplamaya karar verdiğim günden beri acılar çekiyorum neyin ne olduğunu anlamıyorum beynim yandı.
Ve Gigabyte B450M S2H AMD B450 2133MHz DDR4 Soket AM4 mATX Anakart AA880GIG729 | TrendyolMSI B450 Tomahawk Max Ddr4 S Gl Am4 (atx ) - Fiyatı, Yorumları
MSI B450 Tomahawk Max Ddr4 S Gl Am4 (atx ) yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.www.trendyol.com
Bunların arasındaki fark nedir? Neredeyse 500 600 TL fark var buna değer mi?
İşlemci: Amd Ryzen 5 3600X 3.8GHz AM4 Soket 35MB Önbellek 95W 7nm İşlemci 100-100000022BOX 10186458 | Trendyol
RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz CL18 CMW16GX4M2Z3600C18 | Trendyol
Kasa?
PSU?
Ekran kartı? (2.el ekran kartı alıp sonradan güçlendireceğim acelem yok ama Max 3K 4K)
Önerilerinizi bekliyorum. Sizce neleri ekleyip neleri çıkarmalıyım. Oyun ve yayın amaçlı kullanacağım. Bütçe olarak ekran kartı hariç bu parçalara Max 5000 ayırabilirim ama 4000-3000 civarına bu işi bitirebilirsem ekran kartı almamda çok yardımcı olacaktır şimdilik 2.el bir tane düşük seviye ekran kartı takıp para biriktireceğim. Oynadığım oyunlar CS:GO, Ark Evolved, tft. Single Player oyun pek oynamıyorum ama olur da oynarsam sorun çıkarmasını istemem.
Apu demek işlemcinin içine gömülü grafik birimi demek. Yıllardır olan bir teknoloji (intel hd graphics) . Ancak amd çok güzel işler çıkartan apular üretmeye başladı. İşlemcinin sonundaki G eki (GPU manasında) o işlemcinin içinde grafik birimi olduğunun göstergesi (bkz r3 2200G-3200G , r5 2400G-3400G vs.) Bu işlemciyi aldığınızda herhangi bir ekran kartına ihtiyaç duymadan lol cs gta5 gibi bir çok oyunu oynayabiliyorsunuz.(fps testini youtube da bolca mevcut)hocam önerdiğiniz sistem var mı tam bilmiyorum apu sistem olayını
Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Kasa ve psu tavsiyeniz var mı?APU'ya boşuna yatırım olur. Zaten ileride ekran kartı alacak. Bu durumda diğer ekran kartı boşta kalacak ve boşa masraf olacak. 2. el alması daha mantıklı.
Anakartlar arası farklar en basit olarak soğutma diyebilirim. Biri ile yüksek miktarda OC yaparken diğeri buna izin vermez, ısınır.
İşlemci gayet iyi bir işlemci. 2080 bile alıp takabilirsiniz.
RAM'ler de gayet iyi. 3600 Mhz olması da ayrı bir güzel.
Kasa olarak önünün mesh olmasına dikkat edin yoksa kasa hava alamayacağından ısınacaktır. Birde kasada ne kadar fan olduğu önemli. En az 1 egzoz fan ve önde 1-2 fan olmalı.
PSU konusunda Rampage, Frisby, Powerboost gibi markalara hiç girme, sistemi çöp edersin. Cooler Master, Corsair, Seasonic, FSP, Thermaltake gibi markalar kullan. En az 650W olmasını tavsiye ederim. 80+ sertifikası da olması gerek. Zaten dediğim markalarda vardır ama siz yine bir bakın.
O konuda pek bilgim yok. Tavsiye vermem yanlış olur.Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Kasa ve psu tavsiyeniz var mı?
Kasayla ilgili pek bir fikrim yok ama psu için kesinlikle fsp,thermaltake,corsair vs. markaları, geleceğe dönük olması içinde 500W üstü olması gerektiğini düşünüyorum.Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Kasa ve psu tavsiyeniz var mı?