5000 TL bilgisayar toplama

Katılım
19 Ağustos 2016
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta da belirttiğim gibi ortalama 5000 TL'ye bir kasa toplamak istiyorum. Yaklaşık 1-2 haftalık süreç arasında. Olmasını istediğim sistem özelliklerini belirteyim aşağıya siz de bana fikirlerinizi sunun buna çok ihtiyacım var.

Not: Sistem hayali değildir.

Öncelikle 16GB DDR4 RAM 2400 MHz almak istiyorum. O.C ile asla işim olmuyor hiçbir zaman da yapmayı düşünmüyorum bu yüzden MHz standart almak istiyorum.

İşlemcim intel i5 6600 modelini istiyorum. O.C. yapmadığım için 6600k istemedim ama hız aşırtma yapmadan bir faydası var mı bilmiyorum.

Ekran kartım bütçemle orantılı olarak asusun 6 GB'lık nvidia GTX 1060 modeli olsun istiyorum. 1070 alamıyorum sanırım bu bütçeyle daha doğrusu diğer parçaları düşürerek 1070 almak istemiyorum her parçam düzgün ve benim istediğim rahat ettiğim parçalar olsun istiyorum.

Güç kaynağı olarak çok kararsızım ama bu sisteme 600w yeter diye düşündüm cooler master markalarından herhangi biri beni mutlu eder.

Anakart olarak hiçbir fikrim yok ne derseniz ona uyarım. (Z710 serisi olabilir I ve A ne anlama geliyor bilmiyorum açıklarsanız sevinirim.) LED ışıklı olması benim için görsel bir artı olur aslında çünkü kasam corsair carbide 400c modeli olsun istiyorum bilginiz varsa belirtirseniz sevinirim. Bunun dışında corsairın 120 GB'lık SSD'sini almak istiyorum ve tabiki WD 1 TB 7200 RPM işlemcime harici bir soğutucu planlamadım ama gerek görüyorsanız cooler masterlardan bir işlemci soğutucu ekleyebilirim. Fiyat 5000 TL'yi biraz geçebilir ama çok geçmezse mutlu olurum :)

Edit: Orjinal windows 10 almak istiyorum dolayısıyla 480TL. Küsürü işletim sistemine gidecek bilginiz olsun...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Orjinal Windows alırsanız 5000 TL' yi aşıcak.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı 8.PNG
    Ekran Alıntısı 8.PNG
    26,3 KB · Görüntüleme: 158
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı