5000 TL Gaming Notebook Önerisi

  • Konuyu başlatan kei
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 650

kei

Hectopat
Katılım
10 Kasım 2016
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Son düzenleyen: Moderatör:
Lenovo Legion serisi nasıl bilemem ama 2 sene önce fiyatına kanıp 3500tl'ye Y50-70 laptopunu almıştım. Gtx 960m i7 4720hq özelliklerinde. Yükte ısınma sorunum vardı. (Halen devam etmekte) Servisi sorunumu çözemedi. 3-4 kez servise gitti 2sinde anakart değişti ibaresiyle geldi. anakartın üzerine gpu ve cpu gömülü olduğu için, 0 laptop almış gibi oldum evet. Ama ısınma sorunumu çözemedikten sonra ne fayda? (2 tanesinde talebim ürün iadesiydi). Ürünü iade almadılar tabii. Anakart değiştirildi, ısınma sorunu görülmedi ibaresiyle geri geldi. Bende direk bikaç yazılım ve Gta5'te Sıcaklık değerlerini kontrol ettim. 90 dereceye dayandığında mhz düşürerek fps kaybına neden oluyordu. Kendi yöntemlerimle çözmeye çalıştım termal macun değişimi, Laptop soğutucusu hiç bir şey fayda etmedi. Şimdi pil ayarlarından işlemci günücü %70-%80 lere çektim. Dolayısıyla 10-15 fps kaybı oldu. Yani ürünümü tam randımanlı kullanamıyorum.

Bu benim yaşadığım sorundu. Ürünü almadan önce internette araştır ısınma sorunu var mı bak. Oyun odaklı pclerde özellikle de laptoplarda sıcaklık çok önemli sonra benim gibi pişman olma.
Lenovonun servisi yükte sıcaklık değerlerine bakmaktan aciz.
Msi içinde servisi kötü demişti bir kaç arkadaşım ama bilmiyorum.

Benim tavsiyem monster olacaktır. Servisi de çok iyi diye duymuştum. Monster gaming notebooklara bakabilirsin.
 
Aslında önerim Lenovo fakat bu markanın servisi iyi olmadığı için tavsiye etmiyorum, bizzat Lenovo kullanıcısı olduğum için söylüyorum ayrıca ben memnunum. Sana tavsiyem Monster'a yönelmendir. Hem istediğin parçaları ürünü almadan önce yükseltme şansın var. Web sitesinden istediğin ürünü seç sonra "Özelleştir" kısmından istediğini ekleyebilirsin.
 
Şu pcye bakabilirsin. Gtx 1060 6gb var bi kere.
Tulpar T5 V14.1 15.6" Gaming Laptop
Eksileri; Ram 8 gb. 16 yapabilirsin.
Freedos geliyor Windows kurulumu yapman gerek.
256 gb ssd si var ve hard disci yok. Oyun bilgisayarı için yetersiz depolama alanı.
Tercihlerden bir kaç eklemeyle 5.500tlye güzel bir pc satın alabilirsin.
 
Kardeş kafanı fazla karıştırmak istemem ama Lenovo'nun o fiyata şu modelini alabilirsin.
Lenovo Y520 Intel Core i7 7700HQ 16GB 2TB + 256GB SSD Fiyatı
Benim bu önerdiğim laptopla (lenovo) msi arasında çok farklar var. Mesela msi'da ssd yok. Ayrıca ekran kartı gtx 1050. 1050ti'ye göre bi tık daha düşük. Ama şunu bilmeni isterim gerek tasarımda gerekse oyun açısından msi sana diğer bütün bilgisayarlardan daha fazlasını sunar. Şahsen ben bir msi kullanıcısı olarak söylüyorum. Eğer msi alacaksan pişman olmazsın. Orada belirttiğin msi pek iyi değil yani özelliklerine göre fazla pahalı ama daha uygun fiyatlı olanlarıda var onları da düşünebilirsin. Eğer msi'a fazla para vermek istemiyorsan belirttiğim lenovo'yu kesinlikle tavsiye ederim.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı