5000 TL laptop önerisi

Oktay Usta

Decipat
Katılım
22 Mart 2020
Mesajlar
1.649
Yer
Kappppadokkya
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Ders çalışmak
Merhabalar. Kullandığım bilgisayar yetmiyor. Çünkü kardeşimin canlı dersleri oluyor benim de canlı derslerim ve ödevlerim oluyor. Oyun da oynuyoruz. Bu nedenle bilgisayar yetmiyor. Bana ders çalışırken hafif, performanslı, uzun ömürlü ve çizim yapılabilecek kadar güçlü bir laptop arıyorum. Huawei Matebook 14'ü çok beğendim fakat işlemcisi AMD bu nedenle pek yanaşmak istemiyorum. Ama parmak izi, Huawei share vb. özellikleri muhteşem ve yanında freelace Bluetooth kulaklık 1 TL'ye geliyor. Laptopu alırken kulaklık ve fare alacaktım bu kulaklık muhteşem olur hem Bluetooth hem de kaliteli bir ürün olduğu için almak istiyorum ama dediğim gibi AMD olduğu için pek içime sinmedi. Sizce matepad 14 alınır mı, AMD olduğu için bir eksiği veya artısı olur mu? Ve siz olsanız hangisini alırdınız. İşlemcisi Intel olacaksa 10. nesilden aşağısı ve i3 olmazsa (i5 veya i7 olursa) daha iyi olur. Teşekkürler.
 
AMD diye hiçbir eksiği olmaz.
İçinize sindiyse gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
Ancak oyun performansı pek iyi olmayabilir.
İkinci el temiz dizüstü bilgisayarlara bakabilirsiniz.
 
Şu an fiyatlar pahalı eskiden bu laptopu 3000 TL'ye alırdık masaüstü almanı tabii ki önerririm ama çok gezen bir ansansan alma laptopun özellikleri ise ekran kartı 4 GB biraz az eğer kaliteli oynarsan RAM'min 8 olması lazım oyunlarda şu anlık iyi SSD HDD yeter zaten yani 5000 ine 10/7 bir laptop
 
O fiyatlarda Intel' in ayrıca NVIDIA ekran kartlı bilgisayarını bulmak zor. AMD fiyat performans ürünü olduğu için işlemcideki ekran kartı fena değil Intel' e göre.
 
Şu an fiyatlar pahalı eskiden bu laptopu 3000 TL'ye alırdık masaüstü almanı tabii ki önerririm ama çok gezen bir ansansan alma laptopun özellikleri ise ekran kartı 4 GB biraz az eğer kaliteli oynarsan RAM'min 8 olması lazım oyunlarda şu anlık iyi SSD HDD yeter zaten yani 5000 ine 10/7 bir laptop.

Bende biliyorum kasa toplamayı ama dediğim gibi ders çalışmak için her dk lazım oluyor yetmiyor.
O fiyatlarda Intel'in ayrıca NVIDIA ekran kartlı bilgisayarını bulmak zor. AMD fiyat performans ürünü olduğu için işlemcideki ekran kartı fena değil Intel'e göre.

Biliyorum fakat ekran kartı lazım değil diyorum yani ihtiyacım yok Intel ben buldum kaç tane illa 5000TL olmasına gerek yok 6000TL'yi geçmesin.
 
Bende biliyorum kasa toplamayı ama dediğim gibi ders çalışmak için her dk lazım oluyor yetmiyor.


Biliyorum fakat ekran kartı lazım değil diyorum yani ihtiyacım yok Intel ben buldum kaç tane illa 5000TL olmasına gerek yok 6000TL'yi geçmesin.
tmm ben biraz sana laptop araştırıcam o zaman ekran kartı önemi yoksa alabilirsin oynadığın oyunlar ne ?
 
İşlemcileri Versus sitesinden, Youtube' dan stres testlerinden ve oyun testlerinden karşılaştırarak size uygun olan işlemciyi seçin.
 
Oyun oynuyoruz demişsiniz ona göre size yardımcı olmaya çalışmış arkadaş ve ekran kartı gerekli değil demediniz ilk yazınızda.
 

Geri
Yukarı