5000 TL monitör önerisi

Bütçe
5000

Gyurox

Hectopat
Katılım
30 Ekim 2019
Mesajlar
315
Çözümler
1
Merhaba,
3 gün önce MSI Optix G32CQ4 modelini satın aldım. Monitörde çok fazla ghosting ve Black smearing olduğu için iade etmek istiyorum. Bu şekilde ghosting ve Black smearing olmayan Amazon.com.tr tarafından satılan, monitör önerilerinizi bekliyorum. 2K monitör almak istiyorum, 32" tercihimdir fakat 27" de olabilir, minimum 144hz. Maksimum 500 tl üzerine çıkabilirim. Şimdilik aklımda şu modeller var:

Samsung Odyssey G5 32
ViewSonic XG2705-2K
 
Aynı MSI monitörü ben de kullanıyorum. 1 kez bile ghosting ile karşılaşmadım. Aksine aşırı aşırı memnun kaldığım bir monitör. 27 inc modelini kullanıyorum ben. Ekran kartın AMD mi acaba? Ben cidden hiç yaşamadım sorunu merak ediyorum. Acaba ayarlarında mı bir problem var?
 
@murat_boy93 ghosting değil de tam olarak Black Smearing denilen olay oluyor. Özellikle aşırı karanlık yerlerde oluyor. Ekran kartım RTX 3060 ti. Ayarlarınız nedir acaba?
 
MSI Optix G32CQ4 VA panel olması lazım. MSI'ın kendi sitesinden de görebilirsiniz. MSI Optix G32CQ4 – Redefine eSports rules | eSports Gaming Monitor | MSI

Tamam aynı monitör değilmiş. Bende ghosting ya da Black searing asla olmuyor. Bendeki model bu:
IPS olduğuna %100 eminim zaten ekran ayarları yaparken IPS diye de gösteriyor. Sitesinden de kontrol edelim istersen.
Hatta Rapid IPS
 
Evet, farklı paneller kullanıyor 2 model. Bi' arkadaşımda Odyssey G5 var. Onu deneyip ondaki Black Smearing'e göre iade edip etmeyeceğime karar vereceğim. Eğer onda çok daha azsa Samsung'a geçebilirim. Black smearing dışında hiçbir sıkıntısı yok monitörün.
 

Geri
Yukarı