5000 TL PSU önerisi

5000 TL bütçem var acil PSU almam gerekiyor, RTX 3080 Ti ile Ryzen 5 7600X kullanıyorum 750W yetersiz kaldığı 850W PSU düşünüyorum ancak 2-3 sene sonra sistemi yükseltmek istiyorum, bu yüzden de 850W da yetersiz olacağı gibi bir düşünceye kapıldım. Aklımda üç PSU var, sizlerd e öneri yapabilirsiniz.

3'ü de taş gibidir. High Power ve Thermaltake kullandım. Sıfır ses var. Ayrıca Thermaltake halihazırda kullanıyorum. Çok memnunum.

850w 4080 Super gibi bir kart için bile yeterli bir güç kaynağı.
MSI A850G alınca 20 Dolar Steam bakiyesi de hediye geliyor MSI Shout Out'tan.
Yani A850G 4600 TL'ye felan geliyor.
4600 TL'ye Tier A, 10 sene garantili ve bilindik bir ürün dururken, sırf 150w daha fazla güç sağlıyor diye 2-3 sene garantili az bilinir bir marka ürünü tercih etmek bana biraz garip geliyor.
Ama karar sizin :)
4600Tl'ye falan geliyor diyemezsiniz. Oyun platformunda hediye bakiye veriyor. Bunun parasal karsiligi yok. Arkadas belki oyun almayacak hayati boyunca?
Ayrica Raijintek'i siz bilmiyorsunuz diye dandik bir marka olmuyor. Sırf 150W dediğiniz farkta baya azmis sanki 30W'dan bahsediyormuş gibi anlatıyorsunuz bir de.
Bana da sırf MSI diye yorum yapip ürün önermek garip geliyor.
Tabii karar konu sahibinin. :)

4600Tl'ye falan geliyor diyemezsiniz. Oyun platformunda hediye bakiye veriyor. Bunun parasal karsiligi yok. Arkadas belki oyun almayacak hayati boyunca?
Ayrica Raijintek'i siz bilmiyorsunuz diye dandik bir marka olmuyor. Sırf 150W dediğiniz farkta baya azmis sanki 30W'dan bahsediyormuş gibi anlatıyorsunuz bir de.
Bana da sırf MSI diye yorum yapip ürün önermek garip geliyor.
Tabii karar konu sahibinin. :)
Steam Bakiyesini kod olarak teslim ediyorlar. Çok rahat elden çıkarılabilir yani :)
Ben Raijintek'i bilmiyorum demedim. Dandik hiç demedim. 'Az bilinir' dedim.
Sırf 'MSI' diye ürün önermedim. Aktif olarak yaklaşık 4 senedir MSI güç kaynaklarını kullanıyorum. Bu süreçte tek bir sorun yaşamadım. En az 750w güç kaynağı isteyen 4070 Ti'yi A650GF ile kullandım ve o zaman bile bana mısın demedi A650GF.
Kendilerine bu kadar güvenmeseler zaten 10 sene garanti vermezler.
Konu sahibi sizin önerdiğiniz 1000W ürünü alsın, beni hiç alakadar etmez.
2 sene sonra garanti bittiğinde bir arıza olursa siz yardımcı olursunuz :)

850W 4080 Super gibi bir kart için bile yeterli bir güç kaynağı.
MSI A850G alınca 20 dolar Steam bakiyesi de hediye geliyor MSI Shout Out'tan.
Yani A850G 4600 TL'ye falan geliyor.
4600 TL'ye tier A, 10 sene garantili ve bilindik bir ürün dururken, sırf 150W daha fazla güç sağlıyor diye 2-3 sene garantili az bilinir bir marka ürünü tercih etmek bana biraz garip geliyor.
Ama karar sizin :)

MSI model ile Raijintek model arasında Watt değeri dışında ne gibi farklılıklar var.

Steam Bakiyesini kod olarak teslim ediyorlar. Çok rahat elden çıkarılabilir yani :)
Ben Raijintek'i bilmiyorum demedim. Dandik hiç demedim. 'Az bilinir' dedim.
Sırf 'MSI' diye ürün önermedim. Aktif olarak yaklaşık 4 senedir MSI güç kaynaklarını kullanıyorum. Bu süreçte tek bir sorun yaşamadım. En az 750w güç kaynağı isteyen 4070 Ti'yi A650GF ile kullandım ve o zaman bile bana mısın demedi A650GF.
Kendilerine bu kadar güvenmeseler zaten 10 sene garanti vermezler.
Konu sahibi sizin önerdiğiniz 1000W ürünü alsın, beni hiç alakadar etmez.
2 sene sonra garanti bittiğinde bir arıza olursa siz yardımcı olursunuz :)
4080 Super'i bile 700W ile kullanan arkadasim var. 4070 Ti ve 650W ile marifet değil. Siz onerilen guc kaynaklarindan daha dusuk guc kaynagiyla kullandim yetti diyince MSI ekstradan guc uretmis olmuyor.
Kucumsediginiz 150W nereye gitti hiç bahsetmediniz?
10 sene sonra garanti bittiğinde de siz yardimci olursunuz o zaman. Iletisim bilgilerinizi de birakin arkadas kolay kolay ulassin size. Ben de boyle uzatayim da uzatayim konuyu baska yere cekeyim, oldu mu?
Garantiler hakkında bilgim yok. Yorum yapmadım. Siz kullandiginizi oneriyorsunuz ben bildiğimi/önerildiğini görüpte bilgi sahibi olduğumu. @GFYT Ne dusunuyorsun hocam? Yanlis mi dusunuyorum sence?

20 dolar Steam bakiyesi vermesi çok iyiymiş, hem de kullandığım bir marka, ancak 5000 serisi daha çıkmadığı için ne kadar güç tüketiceğini bilmiyorum umarım 850W yeterli olur, 10 yıl garanti süresi olması da çok iyi, aklıma en çok yatan MSI oldu tercihimi ondan yöne kullanacağım, yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim iyi günler.

4080 Super'i bile 700W ile kullanan arkadasim var. 4070 Ti ve 650W ile marifet değil. Siz onerilen guc kaynaklarindan daha dusuk guc kaynagiyla kullandim yetti diyince MSI ekstradan guc uretmis olmuyor.
Kucumsediginiz 150W nereye gitti hiç bahsetmediniz?
10 sene sonra garanti bittiğinde de siz yardimci olursunuz o zaman. Iletisim bilgilerinizi de birakin arkadas kolay kolay ulassin size. Ben de boyle uzatayim da uzatayim konuyu baska yere cekeyim, oldu mu?
Garantiler hakkında bilgim yok. Yorum yapmadım. Siz kullandiginizi oneriyorsunuz ben bildiğimi/önerildiğini görüpte bilgi sahibi olduğumu. @GFYT Ne dusunuyorsun hocam? Yanlis mi dusunuyorum sence?
10 seneden fazla garanti veren bir güç kaynağı varsa ve ben 10 senelik ürünü aldırdıysam veririm tabi bilgilerimi, 10 sene sonrasında muhattap olurum sıkıntı değil :)
Varsayımda bulunmayı neden bu kadar çok seviyorsunuz ?
Ben 4070 Ti'yi A650GF ile kullandım ve bu bana yetti diye bir şey mi dedim ?
A650GF ve sonrasında A850G'yi yıllarca kullanmışım, hala da kullanıyorum.
Bu süreçte hiç bir sorunla karşılaşmamışım. Fan sesi duymamışım. Malzeme kalitesini beğenmişim. Satış sonrası desteği sevmişim. Ne yapmam gerekiyordu ?
İnsanın yıllarca kullandığı ürünü tavsiye etmesi kadar doğal bir şey var mı ?
Her neyse, A850G hiç güzel bir model değil. Fiyatı da fazla, 150w daha az güç veriyor.
10 sene garanti meselesi de çöp. Steam kodları zaten ayrı rezalet. Alınmaz.
Mevzu kapansın.

4600 TL'ye Tier A

Bu tierlist mevzusunun tek başına hiçbir anlamı yok, hem 1.5 yıldır güncellenmeyen bir liste, hem de yanlışları var.

sırf 150w daha fazla güç sağlıyor diye

Yine alakası yok.

diye 2-3 sene garantili

Cratos modellerinin 5 sene garantisi var, 2-3 değil.

En az 750w güç kaynağı isteyen 4070 Ti'yi A650GF ile kullandım ve o zaman bile bana mısın demedi A650GF.

4070 Ti dediğimiz GPU 650W güç kaynakları ile kullanılıyor zaten. En az 750W isteyen 4080S falan. Üreticinin sitede yazdığını argüman olarak sunacaksanız hiç sunmayın, onlar en güçlü (14900K & 7950X) gibi işlemciler ile tam yükte kullanıldıklarındaki senaryo için yazıyorlar onu.

A650GF ve A850G gayet kaliteli modeller bu arada o ayrı konu.

Edit: konuyu detaylı okumadım ama 4600 TL gibi bir fiyata denk geliyorsa A850G'yi gözünüz kapalı Cratos 1000W yerine tercih edin. Daha ucuza daha kaliteli bir model almış olacaksınız.

Yani A850G 4600 TL'ye felan geliyor.

Şuna ithafen.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı