50000 TL'ye sistem toplama

Bütçe
50000

TouchMyFlow

Hectopat
Herkese selam. Tam laptop sipariş vermeyi düşünüyordum ki ani bir karar değişikliği ile masaüstü toplamaya karar verdim. Umarım pişman olmam. Sistemi tamamen oyun odaklı ve program yazmak için istiyorum. RTX 4070 Ti ekran kartlı ve kesinlikle Intel işlemcili istiyorum. Monitör 2K 240 Hz 0.5ms olursa iyi olur. Herhangi bir parçadan kısıp diğerini daha iyi alayım gibi bir düşüncem yok. O yüzden bütün parçaların uzun ömürlü ve Premium olmasını istiyorum. Son olarak depolama konusunda da SSD+HDD düşünüyorum. Çok uzun süre oyun oynamadığım için yükleyeceğim oyunların haddi hesabı yok 4 TB HDD işimi görecektir. Şu an elimde harici 4 TB HDD var ama bunu kullanmak mantıklı mı bilmiyorum. Şimdiden öneri yapacak herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece oyun odaklıysa doğru karar vermişsin.

Birkaç sene önce 2070 Ti bir sistem toplamıştım. Şanssızlığım sonucu servisten çıkmadı bilgisayar en son iade ettim. O günden beri bilgisayardan soğudum ve laptop düşünüyordum sırf bu yüzden. Fakat performans farkını görünce artık masaüstü toplamanın vakti geldi diye düşünüyorum. :)

Birkaç sene önce 2070 Ti bir sistem toplamıştım. Şanssızlığım sonucu servisten çıkmadı bilgisayar en son iade ettim. O günden beri bilgisayardan soğudum ve laptop düşünüyordum sırf bu yüzden. Fakat performans farkını görünce artık masaüstü toplamanın vakti geldi diye düşünüyorum. :)
İyi şanslar diliyorum elektronik işi şans işi özellike Türkiye'de. Eğer mobilite ihtiyacınız yoksa mantıklı olan zaten masaüstü toplamak. @messinicocugu müsait olduğunda yardım edebilir diye düşünüyorum.

Monitörde 240Hz zorunluluğu yoksa farklı şeyler yapılabilir.

52100TL tutuyor bunllar.

52100TL tutuyor bunllar.

https://www.akakce.com/anakart/en-u...bp-wg850umag-9fm-850-w-fiyati,1884823721.html
52100TL tutuyor bunllar.

HDD'yi çıkarıp kasayı değiştirip üstteki DDR5 anakart ve RAM'leri eklersem bütçeyi bir hayli aşıyor. İndirimleri takip edersem eğer alabilir miyim bu bütçeye?

HDD'yi çıkarıp kasayı değiştirip üstteki DDR5 anakart ve RAM'leri eklersem bütçeyi bir hayli aşıyor. İndirimleri takip edersem eğer alabilir miyim bu bütçeye?

DDR5 ve DDR4 arasındaki fiyat farkına değecek bir performans yok bence ama yine de isterseniz dediğiniz gibi indirim kovalayabilirsiniz.

Kasanın bu kadar pahalı olma sebebi nedir?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı