5000TL sistem toplama

Diğelim ki ben bilgisizlik cahillik ettim.

Peki sen bilgili alim arkadaşım neden 5800 tl ye GTX1060 lı sistem öneriyorsun?

Bu memlekettin zaten sorunu herkes kendi düşüncesinin %100 doğru olduğunu düşünüyor. Tartışmaya kapalı 2 kelime tartışmaya çaık birşey yazınca bilgisiz cahil vs hakaretlerde bulunuyor. Yaşına veriyorum resimden genç bir arkadaşımız olduğunu düşünüyorum ( değilsen zaten sıkıntı büyük lafım yok sustum kral sensin.)

5800 tl nin ne kadar büyük bir para olduğunu şöyle düşün yaklaşık 4 asgari ücret. yani 4 aylık geçim kaynağı parasını yatıyorsa gerçekten update fırsatı sunuyorsan PSU mantıklı haklısın diyebilirim ama diğer konularda inanılmaz kıyaslanamaz bir durum yok.
Sistemin en önemli 2 parçası nedir? Bence işlemci ve ekran kartıdır. Önerdiğimiz ekran kartıları ve işlemciler arasında çok büyük farklar yok.

AMD Ryzen 5 2600 3.40 Ghz 19MB AM4 12nm İşlemci
MSI B350 PC Mate AMD B350 Soket AM4 ATX 64GB DDR4 Anakart 7A36-003R - Nanokatalog
G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4 3200Mhz RAM F4-3200C16D-16GVGB - Nanokatalog
GALAX GeForce GTX 1060 OC 6GB Ekran Kartı 60NRH7DSL9OK - Nanokatalog
SanDisk Ultra 3D 250 GB 550MB-525MB/s Sata 3 2.5” SSD Fiyatı
WD 1TB Blue 64MB 7200rpm (WD10EZEX) Harddisk
FSP Hydro 700 700W 80+ Bronze Atx Power Supply 13.5 Cm Fan HD700 Kasalar - Güç Kaynakları FSP
Aerocool LS-5200 Fan Kontrolcülü Sıvı Soğutma Özel USB 3.0 Oyuncu Kasası - Siyah

Bu sistemin fiyatı bütçeyi 425 TL aşıyor.
Ryzen 2600x koyduğu için bende 2600x koydum bu işlemciyi tercih ettiği için.
Ryzen 2600x ile sistem fiyatı tekrar söylüyorum şuan 575 TL civarı aşıyor.
Siz şimdi bu paylaştığım sistme fazladan 300 TL nereden eklediniz hayret ediyorum.

Siz konuyu bozmaya çalışmayın.
Ben sana cahilsin diye bir kelime kullanmadım.
Güncel fiyatları bilmediğini belirttim.

Tekrar söylüyorum senin önerdiğin psu 550W fiyat 310 TL fiyatı. Benim önerdiğim güç kaynağı 700W ve senin önerdiğin psu ile arasında sadece 40 TL fark var.
Sen gelip 40 TL fark vermemek için 700W psu için gereksiz dersen. Ben senin bilginden şüphe ederim. Sistem toplayacak kişi ekstra güç gereksimi duyduğu zaman yeni psu almak zorunda kalacak ama sen bunu bilmiyorsun galiba.
SDD ister şimdi alır veya almaz. SSD almadığı taktirde zaten bütçesini en fazla 200 TL civarı aşacak.
Sizin gibi bazı kişilerin böylesi önerisi yüzünden gidip zayıf bir sistem üzerine ekran kartına yükleniyorlar. Sonra sorun ve hata konuları açıyorlar.
Örneğin;
8 gb sistem için söylüyorum. Ram kullanımı çok fazla diye konu açıyorlar. Günümüz için ortalama 3,5 gb sistem kullanıyor. Geriye kalan ram miktarı kullanıcının yapacağı işlemlere yetmediği durumlar oluyor.
Toplanan sistem için ilerde güncelleme yapan veya yapacak kişiler güç yetmediği zaman. Sonra güç kaynağı önerisi açıyorlar. Yeni bir psu ekstra masraf oluyor. Şunu belirtmeden geçmek istemiyorum kalitesiz bir psu yüzünden düzenli ve gereken gücü sistem çekemediği zaman çökme durumları yüzünden konuların açıldığını hatırlatmak istiyorum.

Ben bu sistemi toplamadan önce ekran kartını 1080 olarak değerlendirdim.
GALAX GeForce GTX 1080 8GB Ekran Kartı 80NSJ6DHL4EK - Nanokatalog
Ancak geriye kalan bütçe yüzünden sistem zayıf kalacağı için dengeli bir sistem topladım kardeşimize.
Bu arada ekran kartını yükseltmek istediği taktirde satıp yükseltebilir.

Size kardeşim dediğim için yaş üzerinden vurmaya çalışıyorsanız eğer hiç uğramayın.
Sizin bu konuda bilginizin zayıf olduğunu söylediğim için yaş üzerinden vurmaya çalışıyorsanız. Akıl yaşta değil başta derler atalarımız hatırlatırım.

Sistemi toplamak isteyen kardeşimiz için konuyu tartışma üzerine çevirmeye çalışmayın. Cevap olarak geri dönüş dahi yapmayın. Bir sonraki sataşmanız için cevap vermeyeceğim. Kardeşimizin konusu kilit almasın diye.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…