Çözüldü 500W PSU 6 pin girişli GTX 1050 için yeterli olur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

wanhedaaa

Decapat
Daha fazla  
FX-6100 işlemci, 4+4 1600 MHz RAM, 250GB Seagate SATA SSD, WD 500GB HDD, 500W X-Calibre PSU sisteme 6 pin güç girişli ASUS GTX 1050 alacağım PSU yeterli olur mu?

Fazla bile. Rahatlıkla yetecektir.
@takımelbiselimaymun'un deyimiyle "babasının donunu giymiş gibi" olacaktır :)

Çözüm
Kartı aldığım kişi 450W PSU yetmedi 700W aldım demiş de o yüzden şüpheye düştüm yoksa yeteceğini düşünüyorum ben de.
Ben GTX 1050'yi Super Power diye noname bir marka 350W PSU ile kullanmıştım hocam. Ayrıca sendeki güzel bir güç kaynağı, zamanında bende de vardı o modelden.

Burada önemli olan 500w değerinin peak değer olmaması, yani standart 350w iken peak 500w ise yanıltıcı olabilir. Ayrıca, 500w güç kaynağı yük bindikçe ısınma sebebiyle aynı çıkışı veremeyebilir, x-calibre markasını hiç duymadım kullanmadım nedir bilemem, güvenlik özellikleri ne durumdadır artık onlar da size kalmış

Burada önemli olan 500W değerinin peak değer olmaması, yani standart 350W iken peak 500W ise yanıltıcı olabilir. Ayrıca, 500W güç kaynağı yük bindikçe ısınma sebebiyle aynı çıkışı veremeyebilir, X-Calibre markasını hiç duymadım kullanmadım nedir bilemem, güvenlik özellikleri ne durumdadır artık onlar da size kalmış.

Peki bunları ölçebileceğim bir platform mevcut mu?

Burada önemli olan 500w değerinin peak değer olmaması, yani standart 350w iken peak 500w ise yanıltıcı olabilir. Ayrıca, 500w güç kaynağı yük bindikçe ısınma sebebiyle aynı çıkışı veremeyebilir, x-calibre markasını hiç duymadım kullanmadım nedir bilemem, güvenlik özellikleri ne durumdadır artık onlar da size kalmış
X-Calibre modelin ismi, marka Xigmatek. Ayrıca GTX 1050 için gayet yeterlidir.

Ben bilmiyormuşum demek ki, xigmatek ise iyidir belli bir kalitesi vardır. Ben de xigmatek kasa ile gelen 700w güç kaynağını kullanıyorum, rtx 4070ti-msi b650 anakart-64 gb ddr5 5600 ram-3 tane m2 ssd 1 tane sata ssd ile tam karşılamasa da yetiyor. Yakın bir zamanda 1200w fsp ye geçmeyi planlıyorum bakalım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı