500W PSU RTX 3060 Ti için yeter mi?

@bugra7834 undervoltu biraz yüksek seviyede yapmanız gerekebilir. 12v kanalları toplamı 372W gözüküyor ve kalite olarak da düşük seviye bir model.

Kanka gel hesaplayalım bak benim sistem şu
B450 aourus m
R5 3600
3060 Ti
8x2 16 GB 3200MHz RAM.
500 SSD.
Fan ws yok uzay montaj.

@bugra7834 undervoltu biraz yüksek seviyede yapmanız gerekebilir. 12v kanalları toplamı 372W gözüküyor ve kalite olarak da düşük seviye bir model.

Daha öncesinde 2060 Super kullaniyordum.

İşlemci 65W (PBO açık olursa 80W civari) anakart 25W, ram iki modül 8W, SSD 8W, 3060 Ti 200W, toplamda 306W-321W gibi bir şey yapıyor ki kağıt üzerinde yetiyor.

Daha öncesinde 2060 Super kullaniyordum.

Bununla kullandıysanız da 3060 Ti ile arasında çok da fazla bir güç farkı yok. Yeterli olacaktır.

Son düzenleme:

U. V ile yapsın 280W.

Alcam bir PSU'ya FSP'nin böyle sistem çok tehlikede.

Sabah çıkardığım sonuca anca akşam ulaşılabilmiş.

@bugra7834 en kısa sürede daha iyi bir modele geçmeniz iyi olur tabii.

U. V ile yapsın 280W.

Alcam bir PSU'ya FSP'nin böyle sistem çok tehlikede.

Dediğim gibi kağıt üzerindekine bakılırsa yeterli olabilir ama kağıt üstündeki değerler demek olmuyor ki gerçekten yeterli diyebilelim, sıcak çalışır ve bir anda yanma kokusuyla karşılaşırsanız şaşırmayın sonra beş para etmez parça kaç katı fiyatındaki kartı yakar.

Sabah çıkardığım sonuca anca akşam ulaşılabilmiş.

Sabah çıkardığınız sonuç; "500W yetmez" ki o sonuçta değişen pek bir şey olmadı, gorülüyor ki 500W yeter. Ayrıca PSU modeli hakkında da bir bilgi yoktu. Ezbere konuşmanızın pek de bir anlamı yok.

Son düzenleme:

Tamam kendi demediğim şeyi dedin diyerek yorum yapmana bir şey demiyorum da, ezbere konuşmadım büyük ihtimal dedim kesin olmamakla beraber ve orada yazmış arkadaş 3060 Ti ve 500W sertifikasız PSU yani yetmemesi gerekir, önerilen sistem gücünü boşuna 750 watt yapmıyor adamlar, sizin hesabınıza bakarsak 200 TL PSU 15k TL ekran kartını besleyedebilir. Yani sadece kağıt üstünde yazan önemli değil eğer sistem toplamı gücü 350 watt civarıysa minimum 500W 80+ PSU almak önerilir ki her zaman maksimumda çalışmasın, en kritik parça ve çok pahalı bir ekran kartı, arkadaşa PSU yeterli deyp geçiştirmektense samimi bir dille bütçe ayırıp o ekran kartını çöp etmemesi için PSU alması gerektiğini söyleyebilirdin sen ise RAM gibi parçaları bile hesaba katıp illa yettirmeye çalıştın. Her parça %100 gücünde çalışmak için yapılmaz, bunu sende biliyorsun.

arkadaş 3060 Ti ve 500W sertifikasız PSU

80 Plus sertifikasının konu ile ne ilgisi var? Ki ilk mesajda buna dair de bir bilgi yok.

sizin hesabınıza bakarsak 200 TL PSU 15k TL ekran kartını besleyedebilir.

Bunu nereden çıkardığınızı anlayamadım.

sen ise RAM gibi parçaları bile hesaba katıp illa yettirmeye çalıştın. Her parça %100 gücünde çalışmak için yapılmaz, bunu sen de biliyorsun.

Maksimum güç kapasitesini arttırarak nasıl oluyor da yettirmeye çalışıyorum. Bir şeylerden kırpmam gerekmez miydi?

Sabah da dediğiniz şu ki;

Yüksek ihtimal yeterli olmaz, yeterli olursa da PSU çok sıcak çalışır

PSU'lar genel olarak yüksek sıcaklıkta (belirttiğiniz sıcaklık ne kadar yüksek mesela? Ornek olarak XPG Pylon 550W modelinde OTP koruması, 12V kanalı soğutucusu 148 dereceye ulaştığında devreye giriyor) çalışabilir zaten. Ayrıca, 500W verebilen bir PSU'dan 321W çekmek de gayet normal bir durumdur. Nereye varmak istiyorsunuz?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…