50CC motor için ehliyet gerekli mi?

CRAZYKNG26

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, benim evimle Marmaray arası en az 2 kilometre ben de üniversiteye gidip gelmek için Marmaray kullanıyorum. 50 CC bir motor almak istiyorum çünkü sigorta mtv gibi şeylerden muaf kaldığım için ve birkaç gün sonra 18 yaşında olacağım. 50CC motorlar için hangi ehliyet gerekli ve 50 CC motor 5 dakikada olsa E5 yoluna çıkmak için bana yeterli olur mu?

Arkadaşlar merhaba, benim evimle Marmaray arası en az 2 kilometre ben de üniversiteye gidip gelmek için Marmaray kullanıyorum. 50 CC bir motor almak istiyorum çünkü sigorta mtv gibi şeylerden muaf kaldığım için ve birkaç gün sonra 18 yaşında olacağım. 50CC motorlar için hangi ehliyet gerekli ve 50 CC motor 5 dakikada olsa E5 yoluna çıkmak için bana yeterli olur mu?

Ayrıca alınırken sizce en fazla kaç kilometrede olmalı.

Son düzenleme:
Kardeşim B ehliyetin var ise kullanabilirsin. Sigorta veya muayene istemiyor hatta ruhsatta bisiklet olarak geçiyor. Mtv vergisi bile yok bende var bir tane Küba brillant 50'den fabrika çıkışlı 80'e çevrilmiş işe gidip gelmek için kullanıyorum. 2023 de almıştım, aldıtan sonra da 6 ay askere gittim. Şimdi gelince yeni yeni kullanmaya başladım. Şimdi de satıp 125'lik bir şey alacağım vitesli olacak ama bu sefer. Motor candır.

Kardeşim b ehliyetin var ise kullanabilirsin. Sigorta veya muayene istemiyor hatta ruhsatta bisiklet olarak geçiyor. Mtv vergisi bile yok bende var bir tane Küba brillant 50'den fabrika çıkışlı 80'e çevrilmiş işe gidip gelmek için kullanıyorum. 2023 de almıştım, aldıtan sonra da 6 ay askere gittim. Şimdi gelince yeni yeni kullanmaya başladım. Şimdi de satıp 125'lik bir şey alacağım vitesli olacak ama bu sefer. Motor candır.

Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim abi ben Marmaray ile ev arasına gidip gelmek için istiyorum belki İstanbul'da yaşıyorsanız ya da hiç gittiyseniz E5'i bilirsiniz motoru o yolda gidebilir miyim en fazla 10 dakika giderim E5'te ayrıca ben 75 kiloyum 50 CC motorda yokuşlarda zorlanma ya da çekmeme gibi durumu yaşar mıyım?

Kardeşim B ehliyetin var ise kullanabilirsin. Sigorta veya muayene istemiyor hatta ruhsatta bisiklet olarak geçiyor. Mtv vergisi bile yok bende var bir tane Küba brillant 50'den fabrika çıkışlı 80'e çevrilmiş işe gidip gelmek için kullanıyorum. 2023 de almıştım, aldıtan sonra da 6 ay askere gittim. Şimdi gelince yeni yeni kullanmaya başladım. Şimdi de satıp 125'lik bir şey alacağım vitesli olacak ama bu sefer. Motor candır.
Bir de alacağım motor kaç kilometrede olmalı

Bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim abi ben Marmaray ile ev arasına gidip gelmek için istiyorum belki İstanbul'da yaşıyorsanız ya da hiç gittiyseniz E5'i bilirsiniz motoru o yolda gidebilir miyim en fazla 10 dakika giderim E5'te ayrıca ben 75 kiloyum 50 CC motorda yokuşlarda zorlanma ya da çekmeme gibi durumu yaşar mıyım?

Bir de alacağım motor kaç kilometrede olmalı

Ben 85 kiloyum benim ikizim 80 kilo civarı biz ikimiz biniyoruz da çekiyor hatta ateşehir yokuşunu bilen bilir tam göbeğe çıkan oradan bile çıkıyoruz. Evim Ataşehir'de, OfiSIM kartalda ben her gün E 5'ten motorla gidip geliyorum emniyet şeridi normalde motorlarada yasak ama motorlarda önde plaka olmadığı için kullanabiliyorsun hatta polisler de bir şey demiyor kaç kere polisin önünde ya da arkasında gittim hep emniyet şeridini kullanıyorum. Arabalar trafikte beklerken ben vın diye geçiyorum yanlarından çok keyifli oluyor. Normalde 1.30 saat sürek yolu 12 dk da gidebiliyorum. Bu harika bir şey. Km ye gelince motor da önemli olan daha önce arıza çıkardı mı kronik bir arızası var mı alırken bunlara dikkat etmen lazım yoksa bence motorlarda km o kadar önemli değil ama tabii ki tavsiyem 10 bin in altında almanda fayda var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı