512 GB SSD'de fazla yer kullanılıyor

Makaleler
2
Yer
5391AA Netherlands
Daha fazla  
Meslek
ben mezun oldum la
Benim laptopumun 512 GB SSD'si var, yarısı kullanılıyor neredeyse. Ama bu 200GB kadar uygulama falan yok. Witcher 3'ün sadece 17 GB'ı indi bu gece. O yüzden fazla yer kaplamaması gerek. Rainbow'u Epic Games'ten aldım, 85GB indirdim. Sonra Uplay'den 58 GB daha indirdim. Ondan kaynaklı olabilir mi? Virüsten şüphelendim çünkü dün gece Windows'un anti virüsü ile tarama yaparken işlemci 97 dereceyi gördü bir anda. Daha 1 aylık bilgisayar, termal macunu falan yepyeni. Sizce bilgisayarıma neler oluyor? Kaspersky ile tam tarama yaptım hiçbir şey çıkmadı.

Dosya Ekleri

• 2021-02-15.png
    2021-02-15.png
    368,5 KB · Görüntüleme: 55
  • 2021-02-15 (7).png
    2021-02-15 (7).png
    124,4 KB · Görüntüleme: 49
  • 2021-02-15 (6).png
    2021-02-15 (6).png
    91,2 KB · Görüntüleme: 49
  • 2021-02-15 (5).png
    2021-02-15 (5).png
    131,4 KB · Görüntüleme: 37
  • 2021-02-15 (4).png
    2021-02-15 (4).png
    134,4 KB · Görüntüleme: 35
  • 2021-02-15 (3).png
    2021-02-15 (3).png
    134,7 KB · Görüntüleme: 42
  • 2021-02-15 (2).png
    2021-02-15 (2).png
    130,6 KB · Görüntüleme: 32
  • 2021-02-15 (1).png
    2021-02-15 (1).png
    78,9 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim laptopumun 512 GB SSD'si var, yarısı kullanılıyor neredeyse. Ama bu 200GB kadar uygulama falan yok. Witcher 3'ün sadece 17 GB'ı indi bu gece. O yüzden fazla yer kaplamaması gerek. Rainbow'u Epic Games'ten aldım, 85GB indirdim. Sonra Uplay'den 58 GB daha indirdim. Ondan kaynaklı olabilir mi? Virüsten şüphelendim çünkü dün gece Windows'un anti virüsü ile tarama yaparken işlemci 97 dereceyi gördü bir anda. Daha 1 aylık bilgisayar, termal macunu falan yepyeni. Sizce bilgisayarıma neler oluyor? Kaspersky ile tam tarama yaptım hiçbir şey çıkmadı.

Sanal bellek miktarını kontrol ettin mi?
Sistem diskin büyük bir kısmını işgal etmiş olabilir. Genelde elde olmayan sebeplerden SSD kapasitesi düştüğünde sanal bellek miktarı kontrolden çıkmış olabiliyor. İhtiyacın kadarına yükseltebilir veya komple kapatabilirsin.

Dediğim gibi sanal bellek ayarlarıyla bence hiç uğraşmayın. Ben uğraştım, biraz ayırdım yine. Witcher 3 oyununu alta alıp Edge gibi RAM yemeyen tarayıcıyla bile "out of Memory" hatası yedim.

Biraz ayırmaktan kasıt nasıl bir bellek miktarı ayırma hocam?
Sistemin kendi tercihine bıraktığımız zaman kafasına göre SSD'yi işgal ettiği olabiliyor. Fiziksel belleğin minimum 1.5, maksimum 3 katına ayarlanması yeterli olacaktır.

Biraz ayırmaktan kasıt nasıl bir bellek miktarı ayırma hocam?
Sistemin kendi tercihine bıraktığımız zaman kafasına göre SSD'yi işgal ettiği olabiliyor. Fiziksel belleğin minimum 1.5, maksimum 3 katına ayarlanması yeterli olacaktır.
Otomatik ayarlarda zaten 1.5 katına ayarlıyor hocam. Ben bu durumu azaltmak için 5 GB yapmıştım, yeterli olur düşünmüştüm ve hata yedim. Yani otomatiğe bırakmak en mantıklısı bence. O da 1.5 katına yapıyor.

Belgeler ve İndirilenler Klasörünü kontrol edin. Orada Büyük boyutlu dosyalar olabiliyor. Disk Temizleme Ekranını açın.

Sanal bellek miktarını kontrol ettin mi?
Sistem diskin büyük bir kısmını işgal etmiş olabilir. Genelde elde olmayan sebeplerden SSD kapasitesi düştüğünde sanal bellek miktarı kontrolden çıkmış olabiliyor. İhtiyacın kadarına yükseltebilir veya komple kapatabilirsin.

Sanal bellek nedir? Hiçbir bilgim yok.
oyunu tam indirmeseniz bile windows tam inmiş gibi dolu gösteriyor önceden rezervasyon gibi düşün
indirse bile bu kadar kullanıma imkan yok
Depolama ayarları yazın arama kısmına, muhtemelen Windows sürüm yükseltirken kalan dosyalar fazla yer kaplıyor. Ben kendiminkine baktım 6 GB.

Daha detaylı anlatır mısınız?

Tom Clancy's Rainbow Six: Siege'den kaynaklı olabilir mi?

Tom Clancy's Rainbow Six: Siege'den kaynaklı olabilir mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı