5400 Lira Oyun Bilgisayarı Resimler

Rainbow Unicorn

Hectopat
Katılım
7 Haziran 2014
Mesajlar
26
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Grafik Tasarım Öğrencisi
Merhaba ve iyi hafta sonları herkese öncelikle. Şu sıralar okulun kapanması nedeniyle hem oyun oynayayım hem de hazır birinci sınıfın zorunlu derslerinin bitmesiyle tasarıma biraz daha dalayım düşüncesiyle yeni bir sistem toplamaya karar verdim. Bir kaç aydır araştırıyordum ve artık kafamda hemen hemen kesinleşti ne alacağım. 6.000 - 6.500 lira gibi bir fiyat düşünüyorum her şey dahil. Topladığım sistem şu ;

Anakart : Asus Maximus VI Extreme

Ekran kartı : Asus 780ti DirectCU II

İşlemci : İntel i7 4930k

İşlemci soğutucu : Corsair H100i

Harddisk : 2TB WD Caviar Black

SSD : Kingston HyperX 240GB 550mb yazma / 510mb okuma hızı

Ram : Kingston Dominator Platinum 16GB Cl10 2400mhz

Kasa : Cooler Master HAF X942

Güç kaynağı : Corsair RM 850W Modüler

Monitör : Asus 1ms 24" 1080p hd monitör

Klavye : Tt eSports Challenger Pro

Mouse : A4Tech Bloody V7

Headset : Logitech G230

Optik okuyucu : Asus 24x DVD-Writer

Sanırım hepsi bu yaklaşık 8.900 lira tutuyor. %30 hafta sonu indirimi ile 6.000 civarı olacağını tahmin ediyorum belki biraz da pazarlık yaparım ;) Bu gün evde tadilat işleriyle uğraşacağım ve yarın da bir iş için şehir dışına gidiyorum ancak büyük ihtimalle önümüzdeki hafta bu sistemi toplayacağım. Son iş olarak da sıkça göz attığım bu siteye böyle bir konu açayım dedim. Sistem hakkında fikirleriniz önerileriniz olursa lütfen yazmaktan çekinmeyin. Son olarak bir sorum olacak ; bu 8.900'lük fiyatın yanında indirim falan yazmıyor ama umarım bu indirimli hali değildir. Yoksa üstüne biraz daha koyup araba alırım çünkü. Şimdiden teşekkürler, iyi hafta sonları herkese...
 
Anakart ile işlemci uyumlu değil. GTX 780 Ti yerine GTX TITAN BLACK almalısın. Aslında bu bütçeye R9 295X2 içeren bir sistem dizilebilir.

Şuan haftasonundayız ve fiyatlar indirimli halde zaten. 9000 TL'lik PC'nin 6000 TL'ye gelmesini beklemiyordun herhalde. :)
 
R9 295x2 kendisi 4500 lira diğer parçalardan çok kısmak gerekirdi. Bir de bu fiyatları çıkardığımda hafta sonu değildi. Yani fiyatları indirimli değildir diye tahmin ediyorum ama bugün baktığımda yine aynı fiyatı gördüm ve henüz indirim yapmadıklarını düşündüm. Titan Black'te 3gb vram artısı var ama ne kadar gereklidir bilmiyorum o yüzden fazla masrafa girmek istemedim. Anakart konusunda da bir daha bakayım teşekkürler uyarı için.
 
Bugün bir vatan mağazasına gittim. 9000 tl indirimli fiyatıymış o yüzden parçalardan kıstım biraz.HDD Caviar black yerine green işlemci 4930k yerine 4770k yaptım.RAM i de dominator platinum yerine kingston 16gb 1600mhz cl9 yaptım. Birde işlemci soğutucuyu değiştireceğim sanırım. Bu şekilde 7000 liraya düşüyor. Başka yerlerde de fiyat araştıracağım. Daha ucuz bulamazsam muhtemelen bu sistemi alacağım.Alınca resimlerini de koyarım.
 
Render için toplanan bir sisteme amd ekran kartı koymak gibi bir hata yapmayın. Programların alayı cuda ile çalışıyor. Ram'ler doğru tercih(dominator platinum 2400mhz), madem titan almayacaksın, inventustan 6gb gtx 780 al. 6gb bellek ile devasa dokuları modelleyebilirsin. SLI yapman bazen işe yarar bazen yaramaz, programa göre değişir. Ama 780ti'dan daha çok memnun edecektir seni, aradaki cuda ve çekirdek farkı için 6gb bellekten vazgeçilmez.

Tam olarak bütçeni söyle hem cpu hem gpu dengeli bir render sistemi kurayım.
 
Dediğim gibi daha 2.sınıfım ve bu bilgisayarı oyun oynamak için de kullanacağım, çokça oyun. Crysis 3 ten temiz bir 50-60 fps isterim en az. Render içinde şimdilik 780ti yeter gibi bence. İleride bahsettiğiniz devasa dokuları çizme zamanına geldiğimde zaten bir titan ya da 780ti daha alıp sli yaparım ama şimdilik bana masraf gibi geliyor. Bütçem 6000 - 7000 tl arası değişir sistemin değip değmeyeceğine göre. Kuracağınız sistemi de değerlendiririm tabi ki, tecrübe sahibi kişilerden yardım almak her zaman iyidir. Teşekkür ederim yardımınız için.
 
Anakart olarak Z97-DELUXE - Vatan Bilgisayar al. Böylece sistem daha iyi olabilir. Sistem hayali değildir umarım, resim bekliyoruz.

Linklediğiniz anakarta bakacağım şimdi bir kıyaslama yapayım. Fiyatı da 400 lira cıvarı daha ucuz benim de işime gelebilir. Bu sisteme artık ihtiyacım var 3 ay önce hayali olabilirdi belki ama artık parayı denkleştirdim. İki vatan mağazasından da yardım alarak fiyat topladım. Ve tanıdığım bütün bilgisayarcı dostlarıma da daha uygun fiyat bulabilirler mi diye sistemin bir listesini verdim. Artık kolay kolay vazgeçmem :) Resimleri koymak için de sabırsızlanıyorum. Vatan'ın hafta sonu indirimini bekliyorum. Hafta sonuna kadar da sanırım artık tamamen netleştiririm sistemi kafamda.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı