55.000 TL'ye monitör dahil sistem önerisi

Bütçe
55000
Henüz geçtiğimiz perşembe satın aldığım parçaları paylaşabilirim hocam. Almadan önce günlerce araştırdım, İngilizce Almanca ve Türkçe pek çok inceleme izledim, okudum. PC'nin amacı 2k ultrada gaming. Link olarak değil ama ismen aşağıda paylaşıyorum;

GPU: 7800 XT Hellhound
CPU: 7600X Ryzen
Cooler: Deepcool 720LT 360mm
PSU: Seasonic Focus 750+Gold
Anakart: MSI MAG B650 TOMAHAWK WIFI
Ram: GSKILL 32GB (2x16GB) Trident Z5 Neo RGB 6000MHz CL30
Monitör: ASUS TUF GAMING 27" VG27AQZ 165Hz 1ms

GPU tarafında 7900XT ile 7800XT arasında çok kalmıştım. Eğer 22-23k bandında 7900XT bulabilirseniz onunla ilerleyebilirsiniz ama 7800XT pahalanmadığı sürece, 7900XT'de 27K bandında veya üstünde olduğu sürece bütcenize paralel 7800XT'i kesinlikle öneririm.

Bu haliyle 52k küsür tutmakta. (SSD ve kasanın kendisi dahil değil çünkü onlara halihazırda sahibim.)

çok güzel sistem olmuş. güzel günler de kullanın. şu kısım kafamdaki olayı çok net açıklamış
PC'nin amacı 2k ultrada gaming
görsel olarak paylaştığım sistem üzerinde 1-2 değişiklik yapıp almayı düşünebilirim. Ama bu sizin paylaştığınız donanımlar da yerli yerinde gözüküyor. Tabii kasa ve SSD eklenmesi lazım.

çok güzel sistem olmuş. güzel günler de kullanın. şu kısım kafamdaki olayı çok net açıklamış

görsel olarak paylaştığım sistem üzerinde 1-2 değişiklik yapıp almayı düşünebilirim. Ama bu sizin paylaştığınız donanımlar da yerli yerinde gözüküyor. Tabii kasa ve SSD eklenmesi lazım.
Teşekkürler hocam, sizinki de şimdiden hayırlı olsun. Özellikle ocak ayına yaklaştıkça fiyatların anlamsız bir biçimde artacağını düşünürsek, bu dönemlerde almak en mantıklısı.

SSD parasını çıkarmak için anakart modelini Asrock B650 PG Lightning olarak değiştirebilirsiniz. Gayet iyi anakarttır, sadece bilgisayarın boot süresinin uzun olduğu yönünde yorumları var. Bu yorumların çoğu 5 ila 10 aylık geçmiş süreye dayalı, bu süreçte Asrock pek çok yeni bios sürümü çıkardı şu an kısmen daha az kişide bu problem yaşanıyor diyebilirim.

kullanıp memnun kalanlar da varmış. Tabii ki sizin tecrübeleriniz daha önemli. Dediğim gibi ben baya uzak kaldım :) rx 7900xt konusunu da bir arkadaşıma danıştım. Tank gibi olduğunu söyledi kendi de kullanmış.
Uzun yıllar da sorunsuz kullanabilir. 1 ay içinde direkt yanabilir de şans işi. Her türlü bulaşmamak lazım. Forumda Gamepower markanın herhangi bir ürününü önereni yaşatmıyorlar. Kendiniz de bu bakabilirsiniz bu PSU için açılmış konulara.

Bütçeniz monitör hariç 55-57 bandına çıkabiliyorsa şu sisteme de bakabilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı