550 TL SSD tavsiyesi

Bütçe
550

ue666

Centipat
Katılım
6 Mayıs 2021
Mesajlar
1.481
Çözümler
15
Merhabalar, eski laptopum için SSD almayı düşünüyorum. Laptop özellikleri;

i5 3230M işlemci.
2x4 GB 1600 MHz RAM.
HD 7650M ekran kartı.
750 GB HDD.

İki adet SATA 3 portu bulunuyor(birinde HDD diğerinde bozuk olan dvd–rom var). Kızak alıp hard diski dvd–rom yerine takıp, hard diskin olduğu yere de SSD takmayı düşünüyorum.

1. Önerebileceğiniz SATA 3 512 GB SSD var mı? Mümkünse kullandığınız veya bildiğiniz bir model olursa sevinirim.

2. genelde multimedya amaçlı kullanıyorum, bunun yanında ufak tefek işlerle uğraşıyorum. Bu kısımda farkedilir bir fark olacağını düşünüyorum. Aynı zamanda oyun anlamında da bir fark yaşar mıyım sizce?(oyun anlamında da farkederse yeğenime vereceğim çünkü)

Not: Eski bir ürün, oyun bilgisayarı değil, birçok oyun için yetersiz bunu biliyorum. Onu sat, başka bilgisayar al veya masaüstü topla tavsiyesinde lütfen bulunmayın arkadaşlar, yeni bir bilgisayar aldım çünkü.
 
50TL daha koyarsan SATA SSD'lerin arasında en iyilerinden olan 870 Evo'ya bakabilirsiniz;


Eğer daha fazla bütçe arttıramam derseniz 542TL'ye kendim de kullanmış olduğum WD Blue önerebilirim. Kaliteli bir SSD'dir.

 
Ben de WD Blue öneririm bütçe dahilinde. Oyun konusunda pek bir fark olmaz, sadece yükleme süreleri falan artar. Ama genel kullanımda hız farkı çok rahat hissedilir.
 
WD Blue SSD'ler fiyat olarak neredeyse Samsung'ları bile geçtiği için genelde SSD konularında pek fazla öneri olarak sunulmuyor, fakat indirim ile uygun fiyata yakalanırsa kaçırılmaması gereken bir SSD bence.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı