5500 TL Sistem Toplama

MSI ve Asus her zaman gerek bios gerekse sürücü yazılımları konusunda kartlarını sürekli güncel tutuyor ama Gigabyte bu konuda daha zayıf. AM4 platformda bellek sorunu tüm kartlarda yaşandı neredeyse. MSI o kadar kötü olsaydı bu sitede sistem tavsiyelerinde hala B350 model MSI kartlar önerilmezdi sanırım. SSD tercihinde okuma/yazma hızı bir avantaj değilse Sandisk önerelim o zaman? en azından fiyat avantajı sağlar. Dark markanın herhangi bir modelini önermiyorum farkında iseniz. N10 kasanın bu sitede bir sürü kullanıcısı var. Kasaya dahili PSU da High Power...

Herkesin farklı konularda bilgisi olabilir. Amacı kar elde etmek olmayan her yorum saygıyla karşılanmalıdır. Muhakkak yanlış bir bilgi paylaşmış olabilirim. Bu çok doğal bir şey. Burada öğrenmek ve paylaşmak için varız. Eğer yanlış bir bilgi varsa da bunun düzeltilme şekli sizin yazım üslubunuz değildir.

Üslubum kötü mü? Ne dedim size? Yanlış bilgi verdiniz ben de vermeyin, bilgilenip öyle konuşun dedim. Hiç Gigabyte kullandın mı? Bilgisayar kulaktan dolma bilgilerle önerilmez. Tüm kartlarda yaşandı ama Gigabyte ve Asus bunu çözdü. MSI hala çözemedi. BİOS güncellemeleri daha iyi diyorsun, Gigabyte AGESA 1.0.0.6 güncellemesini MSI'dan 3 gün önce verdi (Gigabyte AX370 Gaming 5 ve MSI X370 Xpower Gaming Titanium için.). Kalite diyorsun, ispatlayabilir misin? Hiç eline bir MSI ve Gigabyte anakarat alıp karşılaştırdın mı? Bu anakartlar için konuşuyorum mesela MSI'da olmayan Dual BIOS özelleiği Gigabyte'ta var. Technopat'ın ne yaptığıyla ilgilenmiyorum, sistem tavsiyelerini de beğenmiyorum zaten. Bu forumdaki tecrübeli kişiler de benim dediklerimin aynısını söyler. Ardışık okuma yazma hızına bakılıp SSD alınmaz, IOPS değerleri, bellek türleri, kontrolcü daha önemlidir. Bellek türlerini ve kontrolcülerini biliyor musun? Bir sürü kullanıcısı olması kaliteli veya parasını hak ettiği anlamına gelmez. 750 Watt da bu sistem için gereksizdir, mesela şu kasa onu sollar:CoolerMaster MasterBox Lite 5 80+ 600W USB 3.0 Pencereli MidTower Kasa

Son düzenleme:
Yıllarca Gigabyte kullandım. Markayı da kötülemiyorum. "Kalite" kelimesi ise takıldığınız orada da haklısınız. Benim kelime hatam var. Fakat bahsettiğim tekrar söylemem gerekirse, Gigabyte yazılım güncelleme konusunda MSI ve Asus gibi kartların gerisinde kalıyor. Güncel kartlarda yazılımları tüm firmalar önemsiyor ama aradan 2-3 yıl geçince Gigabyte eski desteğini vermiyor. SSD konusunda sadece okuma/yazma hızına bakılsın da demiyorum ama alınacak SSD de (bence) ilk bakılması gereken şeylerdendir.

Yiğidi öldür hakkını yeme demişler... Kasa için verdiğin örnek çok iyi. Hatta @Arheva sistemine bunu ekleyebilir.

Gigabyte AB350 yerine AB350M alsam ne kaybım olur?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…