5500 XT 4 GB vs 1650S

Funny

Kilopat
Bu konudan forumda daha önce çok açıldı. Cevap da çoğunlukla 1650S oldu. Şimdi YouTube'da son çıkan karşılaştırma videolarına bakıyorum. 5500 XT 4 GB önde veya denk oluyor, acaba bu son gelen yazılım güncellemeleri ile 5500 XT 4 GB 1650S'i geçti diyebilir miyiz? Ek olarak da çekirdek ve kas gücü olarak daha iyi bir kart olduğu için 5500 XT 4 GB ileriye dönük olmaz mı? Aşağıya "yeni" olan karşılaştırma videosu bırakıyorum. Sizin düşünceleriniz neler, sizce hangisi daha iyi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ek olarak Cyberpunk 2077 karşılaştırmasından güncel bir veri bırakıyorum.

1610311026083.png

5500 XT 4 GB ve 8 GB modelleri aynı çekirdek ve işleme ünitelerine sahip. 5500 XT 8 GB 1660 ve 1660S ile kıyaslanırken 4 GB modelinin 1650 Super'in altında kalacağını düşünmek garip oluyor açıkçası son sürücülerden sonra.

1650 Super'in hem çekirdek hem de işleme ünitesi sayıları tüm bu kartlardan daha az. Fiyat olarak en ucuz seçenekse alınması iyi olur.

5500 XT 8 GB olanı ileriye dönük olacaktır. Onu almanız daha mantıklı. 4 GB olanıda aslında 8 GB ile aynı performansı verecektir ama çoğu oyunun Ultra ayarları 4 GB ve üzeri isteyeceğinden dolayı sıkıntı yaratacaktır VRAM yetmeyeceği için. Yani her halükarda 1650S'den daha iyi bir seçim.

5500 XT 4 GB ve 8 GB modelleri aynı çekirdek ve işleme ünitelerine sahip. 5500 XT 8 GB 1660 ve 1660S ile kıyaslanırken 4 GB modelinin 1650 Super'in altında kalacağını düşünmek garip oluyor açıkçası son sürücülerden sonra.

1650 Super'in hem çekirdek hem de işleme ünitesi sayıları tüm bu kartlardan daha az. Fiyat olarak en ucuz seçenekse alınması iyi olur.
Teşekkürler hocam, zaten bu konuyu açmamın sebebi sizsiniz aslında. İki üç yorumunuzu gördüm, böyle bir konu açmak istedim. Bide karşılaştırma testlerinde de önde/başabaş olması tetikledi.
İncehesap Gaming Gecesi indirimlerinde 5500XT 4GB fiyatları da gerçekten cazip oluyor. İyi soğutma performansına sahip iki model son indirimde 1499TL gibi komik bir fiyata düştü. Şahsen iki kart arasından seçim yapacak olsaydım şu anda 5500XT seçerdim.
Bende öyle yaptım. 😄 1500 TL'ye XFX 5500 XT 4 GB'lık versiyonu aldım, hatta elime bile ulaştı. Teşekkürler.

Diğer arkadaşlara da teşekkür ediyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı