5500TL Monitörlü Sistem Toplama

memoricab

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar,

1-2 aydır kafamı kurcalayıp stres yapıp araştırıyorum, kafam daha fazla karışmasın diye girip sitelerden inceliyorum kafam daha çok karışıyor arkadaş valla gına geldi. İşin içinden çıkamıyorum. Bana kasalı ve monitörlü maksimum 5500 TL olan sistem önerilerini alabilir miyim, forumda hem kullanan hem de piyasayı iyi bilen arkadaşlar var. onlardan ricamdır. Not: 1080p monitör düşünüyorum. GTX 1070 + 2k monitör falan girince 5500 TL'yi aşıyor sanki. Bir de monitör çıktı başımıza, eskiden tüplülerde oynardık ne güzel kafa rahat.

Aklımda iki soru işareti var bu arada.

1-) Nvidia'nın 10. serileri 4k'ya yönelik kartlar mıdır? Yani 4k monitörde oynamayacaksak 10. seri almanın bir mantığı yok mudur?
2-) i7 6700 ve i5 6600 forumda çok tartışılıyor. Ömür açısından bakarsak 6700k kendisine verilen paraya değmez mi? Çünkü şu an i5 6600k aşırtmalı hali çok rahat yeter diye düşünüyorum. Ama ona verilecek soğutma vs var daha. Ama şöyle bir şeyde var şimdi aralarında nerden baksan 400-500 lira fark var. O paraya neler yaparım ben.

Bu konular hakkındaki teknik, F/P ve mantıklı yorumlarınızı ve önerilerinizi alabilirim. Çok teşekkürler.

Bir dipçik notu daha: kriterlerimden biri uzun ömürlülük.

Son düzenleyen: Moderatör:
1- GTX 1080 bu zaman diliminde 4K oynatabilse de ileride 2K'de en iyi seçim olacak.
2- H170 ve i7 6700 ikilisini tercih ediyorum.

Son düzenleme:
1-) Bazı forum arkadaşlarımız 4K televizyona sahip bu nedenle tercih edebiliyorlar.

2-) Hız aşırttırma yapılmayan işlemciler daha uzun ömürlü oluyor. Örnek olarak İ7 6700 veya İ5 6600. Arkadaş zaten söylemiş İ7 6700 ve H170 ikilisi gayet güzel lakin Urban tasarım isterseniz (Benim gibi. ) B150M Mortar Artic adında yeni anakart geldi onuda tavsiye edebilirsiniz. Özet geçmek gerekirse Sabır = Uzun Yaşam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…