Bu konuda iki farklı görüş mevcut, benim gibi bazı insanlar diyor ki;
Hem PSU'larda hem anakartlarda tonla güvenlik önlemi mevcut, birde bunun üzerine UPS almaya gerek yok.
Bazıları da diyor ki;
Ne kadar koruma olursa olsun, Türkiye'deki elektiğe güvenmem ben sisteme o kadar da para harcamışım UPS da alırım kafam rahat olur.
Benim düşüncem, UPS alıp almama kararın yaşadığın bölgeye göre değişiklik gösterir; örneğin benim yaşadığım bölgede yılda 1-2 kez elektrik kesintisi oluyor, akım korumaları prizler kullanıyorum ve bilgisayarı kapattıktan 5 dakika sonra fişini çekiyorum. Benim kullanım deneyimimde UPS'a ihtiyaç duymuyorum ziraa senin olduğu gibi benimde PSU'um kaliteli.
Böyle bir haber hiç duymadım fakat UPS'larında içinde bataryalar kullanılıyor sonuç olarak ve sen o UPS'u devamlı açık bırakacaksın bence bu da bir tehlikedir, kaç tane testten de geçse risk var mı? evet var. Bknz;Note7.
Tüm bunlar düşünüldüğünde, belirttiğin UPS'un sistemine yeterli geleceği düşüncesindeyim pekte fazla bir para değil benim için diyorsan tabii ki alabilirsin fakat UPS alacağım diye 2 hafta aç kalacağım diyorsan tekrar düşünebilirsin