56.000 TL'ye RTX5070 ve R5 7600 sistem naldır?

BakteryNeo1

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci : AMD Ryzen 5 7600 3.80GHz 6 Çekirdek 38MB Önbellek Soket AM5 Tray
Anakart : COLORFUL BATTLE AX B650M-E PRO V14 DDR5 7600MHz mATX Gaming
Ekran Kartı : COLORFUL BattleAX GeForce RTX 5070 NB EX GDDR7 192Bit 12GB Gaming
RAM : Lexar Thor RGB LD5U16G60C38BG-RGD 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL38
SSD : Patriot P410 PCIe Gen4 x4 (NVMe 1.4) M.2 2280 SSD R/5000 W/4500 [1TB
Kasa: Donkey Stark S700 3xARGB Temperli Cam 750W 80+ Bronze mATX
Az önce Gaming gece indirimlerinden böyle bir sistem aldım 56k'ya sizce nasıl düşüncelerinizi merak ediyorum.

Gaming+stream üzerine kullanacağım genel olarak.

İndirim ile 50kya geliyordu. Sadece sıvı soğutma ve RAM tek 16ydı 2X çıkardım. Düşüncelerinizi ve ilerleyen süre zarfında tavsiyelerinizi bekliyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20251115_003946_nceHesap.jpg
    Screenshot_20251115_003946_nceHesap.jpg
    307,2 KB · Görüntüleme: 22
R5 7600 yerine 7500F alabilirsin.

Teşekkür ederim ilerleyen süreçlerde düşünebilirim. Genel olarak diğer parçalar hakkında düşüncelerinizi alabilir miyim? Sistemi Gaming+stream olarak kullanmayı düşünüyorum.

Güzel sistem hocam hayırlı olsun. Kafada soru işareti olarak kalabilecek tek parça belki PSU olabilir, varsa bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilir nasıl bir PSU bilmiyorum ancak bu markanın ürünleri genelde sorunlu olabiliyor. Belki bu model güzel bir model olabilir bilmiyorum.

Teşekkür ederim ilerleyen süreçlerde düşünebilirim. Genel olarak diğer parçalar hakkında düşüncelerinizi alabilir miyim? Sistemi Gaming+stream olarak kullanmayı düşünüyorum.
Anakartın desteklediği RAM hızı ile seçtiğiniz RAM'in hızı farklı. Ayrıca Colorful gibi markalar, AIB partnerları arasında en düşük bütçe/kalite grubundadır. 7600 gibi güçlü bir CPU'yu bu kadar ucuz bir anakarta emanet etmek VRM riski demektir. Genel olarak kaliteli bir markadır fakat anakartı beş para etmez. Asus, MSI, Gigabyte gibi markalardan alın. Ayrıca o PSU kesinlikle değişmeli, iyi bir marka PSU alınmalı. 120mm sıvı soğutma yerine çift kule soğutucu alın.

Güzel sistem hocam hayırlı olsun. Kafada soru işareti olarak kalabilecek tek parça belki PSU olabilir, varsa bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilir nasıl bir PSU bilmiyorum ancak bu markanın ürünleri genelde sorunlu olabiliyor. Belki bu model güzel bir model olabilir bilmiyorum.

Anakartın desteklediği RAM hızı ile seçtiğiniz RAM'in hızı farklı. Ayrıca Colorful gibi markalar, aıb partnerları arasında en düşük bütçe/kalite grubundadır. 7600 gibi güçlü bir CPU'yu bu kadar ucuz bir anakarta emanet etmek VRM riski demektir. Genel olarak kaliteli bir markadır fakat anakartı beş para etmez. ASUS, MSI, Gigabyte gibi markalardan alın. Ayrıca o PSU kesinlikle değişmeli, iyi bir marka PSU alınmalı. 120mm sıvı soğutma yerine çift kule soğutucu alın.

Düşünce ve önerileriniz için teşekkür ederim, dikkate alacağım. PSU için öneriniz varsa sevinirim. Ayrıca Gaming+stream için ne düsünüyorsunuz 😊

Hocam bence kısa vadede PSU ile zaten sorun yaşamazsınız. Sanırım 2 Yıl garantisi var, normal PSU garantileri daha uzun yıllar oluyor. Muhtemelen ilk 2 yıl sorunsuz kullanırsın ancak sonrasında kaliteli ve uzun süre garanti veren bir PSU'ya geçmek gerekebilir.

Anakartın desteklediği RAM hızı ile seçtiğiniz RAM'in hızı farklı. Ayrıca Colorful gibi markalar, AIB partnerları arasında en düşük bütçe/kalite grubundadır. 7600 gibi güçlü bir CPU'yu bu kadar ucuz bir anakarta emanet etmek VRM riski demektir. Genel olarak kaliteli bir markadır fakat anakartı beş para etmez.

Anakart görebildiğim kadarıyla 13 faz VRM sahip ve Ryzen 5 7600 ile sorunsuz bir şekilde kullanılabilir. M.2 destekleri de güzel ileride bütçe ayrılabilirse talebine göre ekstra PCI-e 5.0 bir M.2 SSD alınabilir. Anakartın tek eksisi MOSFET soğutucularının bulunmaması.

Hocam bence kısa vadede PSU ile zaten sorun yaşamazsınız. Sanırım 2 yıl garantisi var, normal PSU garantileri daha uzun yıllar oluyor. Muhtemelen ilk 2 yıl sorunsuz kullanırsın ancak sonrasında kaliteli ve uzun süre garanti veren bir PSU'ya geçmek gerekebilir.

Anakart görebildiğim kadarıyla 13 faz VRM sahip ve Ryzen 5 7600 ile sorunsuz bir şekilde kullanılabilir. M.2 destekleri de güzel ileride bütçe ayrılabilirse talebine göre ekstra PCI-e 5.0 bir M.2 SSD alınabilir. Anakartın tek eksisi MOSFET soğutucularının bulunmaması.

Ben de öyle düşünüyorum hocam şu anlık, eski sistemim de olan normal SSD'leri de takacağım.

Bir diğer kısım olan Gaming+stream konusu o konu da fikriniz ve düşünceniz var mı?

13 faz VRM, soğutucusuz kaldığında, yazın veya uzun süreli yüksek yük altında MOSFET'ler tehlikeli derecede ısınır. Anakart kendini korumak için işlemcinin performansını otomatik olarak kısmak
zorunda kalır. Neden uğraşayım ki?

Ayrıca M.2 SSD PCIe 4.0 fazlasıyla hızlı. PCIe 5.0 SSD'ler inanılmaz derecede pahalı, standart kullanımda veya oyunlarda 4.0'a göre hissedilir bir fark yaratmaz. O bütçeyi daha iyi bir Anakart veya PSU'ya ayırmak çok daha mantıklı bir seçim olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı