- Anakart
- MSI H610M
- İşlemci
- i5 14400F
Arkadaşlar merhaba, MSI H610M OC anakartım var. DDR5 5600 MHz 2 adet 16 GB, toplam 32 GB RAM'im var. i5 14400F işlemcim, ASUS Dual 3 fanlı RTX 5060 ekran kartına sahibim. RAM'lerim tam hızında çalışmıyor. BIOS'tan açılması gereken birkaç ayar varmış sanırım, şu an isimleri aklıma gelmiyor fakat açıp denedim ama sonuç aynı. 4800 MHz olarak çalışıyorlar. Acaba sorun benim anakartımda mı? Bu anakart için limit bu mudur? BIOS sürümüm şu an güncel, en son sürümü yükledim sorunsuz. İşletim sistemim Windows 11 Home. CS2'de düşük ayarlarda 1280x960 çözünürlükte 180-250 FPS alıyorum. Sorun RAM'lerin tam hızında çalışmamasından kaynaklı mıdır? İşlemci ve ekran kartı sıcaklığımı aktif olarak kontrol ediyorum, yoğun kullanımda her ikisinin de henüz 65 dereceyi geçtiğine rastlamadım. Genelde 50-55 derecelerde geziniyorlar. Şu an evde değilim, çalışıyorum fakat yazdıklarınız için akşam 7 gibi direkt dönüş sağlayabilirim. Yazım biraz uzun oldu, kusura bakmayın. Olabildiğince detay vermek istedim. Şimdiden teşekkürler, sevgiler.
Son düzenleyen: Moderatör: