5600 MHz RAM'ler tam hızında çalışmıyor

erays41

Femtopat
Daha fazla  
Anakart
MSI H610M
İşlemci
i5 14400F
Arkadaşlar merhaba, MSI H610M OC anakartım var. DDR5 5600 MHz 2 adet 16 GB, toplam 32 GB RAM'im var. i5 14400F işlemcim, ASUS Dual 3 fanlı RTX 5060 ekran kartına sahibim. RAM'lerim tam hızında çalışmıyor. BIOS'tan açılması gereken birkaç ayar varmış sanırım, şu an isimleri aklıma gelmiyor fakat açıp denedim ama sonuç aynı. 4800 MHz olarak çalışıyorlar. Acaba sorun benim anakartımda mı? Bu anakart için limit bu mudur? BIOS sürümüm şu an güncel, en son sürümü yükledim sorunsuz. İşletim sistemim Windows 11 Home. CS2'de düşük ayarlarda 1280x960 çözünürlükte 180-250 FPS alıyorum. Sorun RAM'lerin tam hızında çalışmamasından kaynaklı mıdır? İşlemci ve ekran kartı sıcaklığımı aktif olarak kontrol ediyorum, yoğun kullanımda her ikisinin de henüz 65 dereceyi geçtiğine rastlamadım. Genelde 50-55 derecelerde geziniyorlar. Şu an evde değilim, çalışıyorum fakat yazdıklarınız için akşam 7 gibi direkt dönüş sağlayabilirim. Yazım biraz uzun oldu, kusura bakmayın. Olabildiğince detay vermek istedim. Şimdiden teşekkürler, sevgiler.

Son düzenleyen: Moderatör:
XMP ayarını açıp RAM'leri yükseltme yapmanı önermem bu da bir overclock türüdür ve şimdi olmasa bile illaki ileride RAM'lerin ömrünü bitirecektir o yüzden fabrika ayarı kullan artı olarak açsan bile maksimum 10 FPS fark alacaksın yani değmez RAM'lerini öldürmeye ayrıca açsan bile stabilizasyon sorunu yaşamayacağın da garanti değil.

XMP ayarını açıp RAM'leri yükseltme yapmanı önermem bu da bir overclock türüdür ve şimdi olmasa bile illaki ileride RAM'lerin ömrünü bitirecektir o yüzden fabrika ayarı kullan artı olarak açsan bile maksimum 10 FPS fark alacaksın yani değmez RAM'lerini öldürmeye ayrıca açsan bile stabilizasyon sorunu yaşamayacağın da garanti değil.

Merhaba teşekkür ederim değerli yanıtın için. FPS sorunum bundan kaynaklı değil yani yazdığından bunu anlıyorum açıkçası. İnternette aynı işlemci aynı ekran kartı ve aynı RAM seviyesi ile 300 üzeri FPS alan insanları görüyorum. Açıkçası benim bu kadar düşük alma sebebim ne çözemedim. Bende buna bağlamıştım belki kendimi kandırmışımdır.

Merhaba teşekkür ederim değerli yanıtın için. FPS sorunum bundan kaynaklı değil yani yazdığından bunu anlıyorum açıkçası. İnternette aynı işlemci aynı ekran kartı ve aynı RAM seviyesi ile 300 üzeri FPS alan insanları görüyorum. Açıkçası benim bu kadar düşük alma sebebim ne çözemedim. Bende buna bağlamıştım belki kendimi kandırmışımdır.

Hocam düşük ayarda darboğaz oluyordur zaten CS gibi bir oyunda o yüzden ayarları hep en yüksekte kullanmanız getekli

@erays41 çünkü düşük ayarda gpu kullanımı çok azaldığı için bütün yük işlemciye biniyor

Hocam düşük ayarda darboğaz oluyordur zaten CS gibi bir oyunda o yüzden ayarları hep en yüksekte kullanmanız getekli.

@erays41 çünkü düşük ayarda GPU kullanımı çok azaldığı için bütün yük işlemciye biniyor.

Test edeceğim şimdi ayarları biraz yükseltip duruma göre bilgilendireceğim tekrar teşekkür ederim 🙏

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı