5600G sistem kapandı ve açılmıyor

NEren

Femtopat
Katılım
7 Mayıs 2022
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
Team T-Force 2x8GB 3200Mhz CL16
SSD veya HDD modeli
PNY 500GB M2 Ssd
Ekran kartı
Vega 7 (Apu)
Anakart
Msi B550M-A Pro
İşlemci
Ryzen 5 5600G
Merhaba,

Kasım ayının sonuna doğru PC toplamıştım ve o zamandan beri kullanıyordum. Ancak bugün sabah kendi kendine kapanmaya başladı. Reset atınca veyahut kapat-aç yapınca düzeliyordu ancak bir süre sonra yine kapanıyordu. Bir ara kullanmadım ve sonra yeniden PC'yi açasım geldi. Açtım yine açılmadı reset attım kapat aç yaptım açıldı ama 3 dk sonra kapandı ve bir daha açılmadı. Oysaki sistemi yoracak bir oyun oynamadım. Opera da gezindim ve Minecraft oynadım. Şu anda ise EZ Debug CPU LED'i yanıyor ve açılmıyor. Ne yapmamı önerirsiniz? Teşekkürler.

Not: Forumda WattMan hatasını gördüm ve yapmak istedim ama PC açılmıyor nasıl yapabilirim?

Not 2: PSU'dan da kaynaklı olabilir deniyordu ve PSU pek kaliteli değil galiba. Rampage'in 500W 80+ bir modeli ( CPU güç kablosunun ve yuvasının kömürleşmiş olabileceğini gördüm baktım ancak öyle bir durum yoktu. Anakart da yanık kokmuyordu.)

Not 3: Bilgisayarı çok detaylı temizledim RAM'lerin ucunu hafifce silgiyle sildim. Portları temizledim. Belki ısınmadandır diye termal macunu da yeniledim ama olmadı.
 
Son düzenleme:
Bugün 19 Haziran 2022 ve hala daha bir çözümünü bulamadım. Bırak çözümünü daha sorunun ne olduğunu bilmiyorum. Buradan da diğer forumlardan da doğru dürüst mesaj gelmedi. Sorunun ne olduğunu da bilmiyorsanız bari İstanbul Avrupa tarafında düzgün, güvenilir, pahalı olmayan bi tamirci önerin de oraya gideyim. Artık işini bilmeyen, kazıkçı ve sözde teknik servisçi olarak iş yapanlardan tokat yemek istemiyorum. Teşekkürler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı