5600G sistem nasıldır?

Bbaran1

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU 5600G, ram 2x8 gb 3200 mhz ddr4, 75 hz monitör, b450M HDV anakart, kioxa 500 gb nvme ssd.
Meslek
Öğrenci
Merhaba herkese, APU bilgisayar toplayacağım ekran kartlılara bütçem yetmiyor maalesef ekran kartı alana kadar beni idare eder mi? İnternette bayağı iyi performans verdiğini gördüm hem benim de yüksek grafiklerde oyun oynama gibi bir olayım yok. Normalde oynarım hep en fazla Valorant belki GTA 5 oynarım.

• R5 5600G işlemci.
  • B450M anakart. Uyumlu olanından devamını unuttum ondan bir bunu yazdım.
  • Kioxa 500 GB M.2 SSD.
  • Corsair 16 GB 3200 MHz 16 CL RAM.
  • Aerocool ore saturn 500W kasa.

Monitör olarak pek bütçem kalmadığı için kötü olanlardan almak durumunda kalacağım 60 Hz 5 ms muhtemelen. Bunlar monitör haric 8000 TL tutuyor düzgün bir ekran kartı da en az 4 bin lira ondan ilk APU ardından yükseltme düşüncesine girdim. Sizce nasıl iyi mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart B450 olduğu için BIOS güncellemesiz sistemi açamazsınız her şeyden önce.

PSU hakkında bilgim yok, gerisi iyi. RAM tek modül ise çift modül yaparak daha fazla performans elde edersiniz ayrıca.

Hiç bütçe yoksa monitör konusunda yapılacak bir şey yok.

Nasıl güncellemeyi yaparım veya bunun yerine hangi anakartı kullanabilirim hangisi daha mantıklı?

Nasıl güncellemeyi yaparım veya bunun yerine hangi anakartı kullanabilirim hangisi daha mantıklı?
B450 olupta üstünde Q-Flash olan anakart alırsanız güncelleme yapabilirsiniz. Aksi takdirde eski bir işlemci bulup BIOS güncellemeniz gerekir.

B450 olupta üstünde Q-Flash olan anakart alırsanız güncelleme yapabilirsiniz. Aksi takdirde eski bir işlemci bulup BIOS güncellemeniz gerekir.
Siz önerebilir misiniz anakart b450 ile eşdeğer ancak böyle sorunlar yaratmayacak

8000 TL'ye 10100F+RX 6400 toplayabilirim isterseniz.

buna bakabilirsiniz.

8000 TL'ye 10100F+RX 6400 toplayabilirim isterseniz.

buna bakabilirsiniz.
İşlemci tarafında mutluyum ısadece anakart sorunlu rx 6400 de zaten ucuz bir kart onu alabilirim bilgisayarı dizgikten hemen sonra ancak ben direkt 6500 xt alacağım dizdikten sonra

İşlemci tarafında mutluyum ısadece anakart sorunlu rx 6400 de zaten ucuz bir kart onu alabilirim bilgisayarı dizgikten hemen sonra ancak ben direkt 6500 xt alacağım dizdikten sonra
Ha ama sizce alacağım fps daha mı yüksek olur sizce apuya göre öyle olursa daha geç alabilirim farklı ekran kartı bu da işime gelir ancak hala anakart tarafında sıkıntıdayım hocam not; araştırdım biraz kötü diyorlar karta hem ileride ekran kartını beslemeyecek bir işlemci de almak istemiyorum ve bu biraz düşük bir işlemci gibi

Son düzenleme:
10100F fena değildir. ama günümüz için. Üst seviye ekran kartı takamazsınız, 6500 XT sıkıntı çıkarmaz ama. 5600G, hafife alınacak bir işlemci değildir. Valorant tarzı oyunlarda ekran kartından ziyade işlemci daha önemlidir. En azından ileride 6700 XT bile taksanız sorun çıkarmayacak bir işlemcidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…