5600G ve RTX 4060 sistemde FPS düşmesi yaşamak

• Konuyu başlatan brts
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 414

brts

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar. Bilgisayarımı ilk aldığımda ekran kartına bütçem yetmediği için 5600G işlemci almıştım. Yakın zamanda ekran kartı alma fırsatım oldu ve RTX 4060 aldım. Sorun şu ki darboğaz yapmaması gerektiğini düşünmeme rağmen ekran kartı kullanımı genelde %50'nin altında kalıyor işlemci ise %70-80 civarında geziyor. Driverlar güncel, 16 GB RAM'im var ve tek bir oyunda yok bu sıkıntı. Sizce sorun ne olabilir?

O işlemci aslında R5 5500'ün APU hali, aslında beslemeside lazım ama oyunu girdinmi tüm donanımlar %100 duruma geçecek diye bir kaide yok.

Grafik ayarlarını optimize etmen gerek.

O işlemci aslında R5 5500'ün APU hali, aslında beslemeside lazım ama oyunu girdinmi tüm donanımlar %100 duruma geçecek diye bir kaide yok.

Grafik ayarlarını optimize etmen gerek.
Tabii ki, ancak sorun %100 olup olmaması değil benim için. İnternetten baktığım videoların hiç birinde böyle bir fps drop sorunu yok. Başka forumlarda da baktım böyle bir sorun yaşayan bulamadım. Ayarlarımı optimize ederim etmesine ancak sorunun ne olduğunu anlamıyorum.

Selamlar bilgisayarınız ekran kartı yerine işlemcinin APU'sunu kullanıyor olabilir mi?

Aslında bazı uygulama ve oyunlarda grafik ayarlarından çözülebiliyor.

Ve galiba Ryzen 5600G ve RTX 4060'i darboğaz testine soktuğumuzda 8.2%lik işlemci darboğazı sonucu alıyoruz.

O zaman aklıma gelen son çare güç planlarını yönetmendir.

Aslında bazı uygulama ve oyunlarda grafik ayarlarından çözülebiliyor.

Ve galiba Ryzen 5600G ve RTX 4060'i darboğaz testine soktuğumuzda 8.2%lik işlemci darboğazı sonucu alıyoruz.

Darboğaz hesaplayıcılar sağlıklı sonuç üretmiyor, dropların sebebi RAM, SSD, güç kaynağı, işlemci soğutucusu olabilir.

Denetim Masası > tüm Denetim Masası öğreleri > güç seçenekleri > plan ayarlarını düzenle ye geldikten sonra gelişmiş güç ayarlarını değiştir e bas orada işlemci ekran kartı vb. ne kadar kullanabileceğini yönetebilirsin (arama çubuğuna "güç planı seçin" yazarak yolu kısaltabilirsin)

Veya Denetim Masası > tüm Denetim Masası öğreleri > güç seçenekleri ne gelip soldan güç planı oluştura basıp yüksek performans seçersende olur ama benim sana önerim kendi planını biçimlendirmen.

Gelişme var mı paylaşırsan sevinirim.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı