5600X için overclock tavsiyesi

M A T I Z

Megapat
Arkadaşlar merhaba. Ryzen 5 5600X model işlemciyle MSI B550 Tomahawk anakartım mevcut. İşlemcim çok ısınıyor diye Core Performance Boost[CPB] ayarını disabled yaptım. Sabit 3.6 GHz de çalışmaya başladı. Core clock kısmını manuel olarak 4.2 GHz değerini yazdım kaydettim. Ayrıca stok fan kullanmıyorum. 120mm çift fanlı kule tipi soğutucuya sahibim. Bu yaptığım işlem bana ileriye dönük bir sıkıntı yaratır mı? Teşekkürler.

Aynı işlemciyi Eco Mode açık şekilde stock fanla kullanıyorum ve tam hızda çalışıyor. GTA 5 Benchmarkta ortalama 70 derece. Eco Mode kapalı iken 74 w çekiyor ve 88'leri görüyordu. Eco Mode açık iken 65 w çekiyor.

Aynı işlemciyi eco mode açık şekilde stock fanla kullanıyorum ve tam hızda çalışıyor. GTA 5 benchmarkta ortalama 70 derece. Eco mode kapalı iken 74 W çekiyor ve 88'leri görüyordu. Eco mode açık iken 65 W çekiyor.

Burada 3 tane eko modu var hangisini seçili peki sizde?

Dosya Ekleri

• cats.jpg
    cats.jpg
    68,4 KB · Görüntüleme: 36
Bende sadece 45 w seçeneği vardı ama 65 w çekiyor oyunlarda. Anakartım Gigabyte B550M DS3H.

Bu arada güzel bi kule tipi soğutucu ile ısınmaması lazım bence. Kasanız hava akışı nasıl?

Bende sadece 45 W seçeneği vardı ama 65 W çekiyor oyunlarda. Anakartım Gigabyte B550M DS3H.

Bu arada güzel bir kule tipi soğutucu ile ısınmaması lazım bence. Kasanız hava akışı nasıl?

Core Performance Boost [CPB] kapalı.
Precision Boost OverDrive [PBO] Auto'da herhangi bir mod seçili değil. Ben sadece stock 3.7GHz olan değeri elle 4.2 GHz yaptım. Max 50-55 dereceleri görüyor işlemci. Bu yaptığım işlemin bir zararı olur mu diye sormuştum sisteme :) @CİNGÖZ_RECAİ

Precision Boost OverDrive [PBO] Auto'da herhangi bir mod seçili değil. Ben sadece stock 3.7GHz olan değeri elle 4.2 GHz yaptım. Max 50-55 dereceleri görüyor işlemci
Elimde 5600x ve kule tipi soğutucu varken 4.6 GHz kullanmayı tercih ederdim. Ki stock soğutucu ile tam performansta kullanıyorum. 50-55 derece olsun diye performanstan kısmaya gerek yok bence.

Precision Boost OverDrive [PBO] Auto'da herhangi bir mod seçili değil. Ben sadece stock 3.7GHz olan değeri elle 4.2 GHz yaptım. Max 50-55 dereceleri görüyor işlemci. Bu yaptığım işlemin bir zararı olur mu diye sormuştum sisteme :) @CİNGÖZ_RECAİ
Zararı olacağını sanmıyorum hatta uzun vadede işlemcinin ömrü uzar. Sadece 5600x'i 3600 gibi kullanmak gereksiz geldi bana ancak sadece benim fikrim. Siz hangisi aklınıza siniyor sizi mutlu ediyorsa öyle kullanın 🙂👍

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı