5600X işlemci Fortnite oynarken 77 derece

Estağfurullah. Şuradan aldım, 4200 TL. 5600 daha da ucuz, 3700 gibi bir fiyattı. (kutusuz)

Hocam 5600X 5600'ün 100-200MHz OC'li versiyonu. Bence o kadar para vermeye gerek yok 5600 alsaydınız.

Araştırıyorum fakat AMD Prism gibi bir soğutucu arıyorum.
Wraith Prism 1000 ₺ civarı alakasız bir fiyattan satılıyor. Ondan daha performanslı olan ID-Cooling SE-224-XT modelleri veya Arctic Duo 34 gibi soğutucular daha uygun fiyatlı.

Hocam 5600X 5600'ün 100-200MHz OC'li versiyonu. Bence o kadar para vermeye gerek yok 5600 alsaydınız.
Farkındayım, fakat 5600'e OC yapacağız 5600X olsun diye daha fazla ısınacak bunları da düşündüm. İki işlemci arasında silikon farkı da var. 6700 XT için en iyi seçeneğin bu olduğuna karar verdim açıkçası.

Boşta, yükte ve başka oyunlardaki değerleriniz nasıl?

Stok soğutucu ile normal diyebiliriz çünkü Ryzen işlemciler Core Performance Boost ve Precision Boost OverDrive açık olarak geliyor. Otomatik overclock da diyebiliriz. Bunun sonucunda stok soğutucu bazı senaryolarda yetersiz kalıyor tabii.

Hangi termal macunu kullanıyorsunuz? Soğutucu doğru takıldı mı? Termal macun doğru sürüldü mü? Diğer bileşenlerde böyle bir sıcaklık söz konusu mu?

MB511 önü açık mesh bir kasa, kasanız hava alıyor o bakımdan güzel.

Hocam peki önerebileceğiniz tek fanlı AMD Prism gibi bir hava soğutucu var mı?

Hocam peki önerebileceğiniz tek fanlı AMD Prism gibi bir hava soğutucu var mı?
1-2 ay önce 300'den satılıyordu, stoklar yenilenince Prism ucuzlar. Fakat onun yeriner arkadaşın dediği fanı alabilirsiniz. Yine de dediğim gibi sıcaklıklar iyi aslına bakarsanız.

Sağ ol dostum teşekkürler.

Araştırıyorum fakat AMD Prism gibi bir soğutucu arıyorum. Fakat o fiyat bandına sıvı soğutucu alırım. Cooler Master'ya da benzeri bir markanın AMD Prism soğutucusu gibi bir modeli var mı yoksa sıvı soğutucu mu bakmam mantıklı olur?

Fiyatları birbirine yakın olmasıyla beraber sıvı soğutucu kalitesi de yüksek. Master Liquid var. Başka bir üründe olabilir. Sadece oyun oynayan biriysen 120 ML yeterli. Hız aşırtma filan düşünüyorum dersen 360 ML düşün bence.

Fiyatları birbirine yakın olmasıyla beraber sıvı soğutucu kalitesi de yüksek. Master Liquid var. Başka bir üründe olabilir. Sadece oyun oynayan biriysen 120 ML yeterli. Hız aşırtma filan düşünüyorum dersen 360 ML düşün bence.

Yani hocam Cooler Master'ın 240 ML modelini düşünüyorum açıkçası şu anda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı