Çözüldü 5600X sistem termal macun yenilenmesine rağmen ısınıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Canaytekinn

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Kasa: Power Boost X59 RGB 650W 80+ tempered glass USB 3
Anakart: Gigabyte B450MS2H 3600MHz(OC)DDR4 soket AM4 M.2
Ekran kartı: MSI RTX 3080 10GB.
İşlemci: AMD Ryzen 5600X.
RAM: Corsair Vengeance RGB RT 32 GB (2 X 16 GB) DDR4 3.600MHz C16 bellek.
SSD: Kioxia Exceria500GB NVMe m. 2SSD (1700MBOKuma /

İşlemcim termal macun yenilenmesine rağmen gereksiz fazla ısınıyor anakartımın bu duruma etkisi olduğunu düşünüyorum, o yüzden ısı ve performans konusunda beni üzmeyecek önerilerinize açığım.
Bütçem: Max 3K şu anki kullanmış olduğum anakarttan daha iyi verim alabileceğim önerilerinize açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Siz macun yenileyip montajı itinalı yapın, vidalarını sırayla azar azar sıkın ısınma sorunu çözülür.
Merhaba,

Kasa: Power Boost X59 RGB 650W 80+ tempered glass USB 3
Anakart: Gigabyte B450MS2H 3600MHz(OC)DDR4 soket AM4 M.2
Ekran kartı: MSI RTX 3080 10GB.
İşlemci: AMD Ryzen 5600X.
RAM: Corsair Vengeance RGB RT 32 GB (2 X 16 GB) DDR4 3.600MHz C16 bellek.
SSD: Kioxia Exceria500GB NVMe m. 2SSD (1700MBOKuma /

İşlemcim termal macun yenilenmesine rağmen gereksiz fazla ısınıyor anakartımın bu duruma etkisi olduğunu düşünüyorum, o yüzden ısı ve performans konusunda beni üzmeyecek önerilerinize açığım.
Bütçem: Max 3K şu anki kullanmış olduğum anakarttan daha iyi verim alabileceğim önerilerinize açığım.

Onun yerine kule tipi soğutma al önereceğim sana Thermalright Peerless Assassin 120 SE TL olabilir üzmez seni istersen YouTube üzerinden araştır alırsan dua edersin bana

Onun yerine kule tipi soğutma al önereceğim sana Thermalright Peerless Assassin 120 SE TL olabilir üzmez seni istersen YouTube üzerinden araştır alırsan dua edersin bana

Anakartın işlemci ısınmasındaki etkisi yok denecek kadar azdır, siz anakart yerine kule tipi soğutucu alın.
Konuya eklemeyi unutmuşum ARCTIC Freezer 34 Esports DUO kule tipi soğutucum mevcut fakat oyunlarda 90-92 derecelere kadar çıkıyor, kasa akışımın çok iyi olduğunu düşünmüyorum ama anakarta öncelik vermeliyim gibi gelmişti bilmediğimden

Siz macun yenileyip montajı itinalı yapın, vidalarını sırayla azar azar sıkın ısınma sorunu çözülür.

Teşekkür ederim hocam deneyeceğim, sonuçları bildiririm.

Macunu yeniledim ve fanı yeniden monteledim, 1 tane vidası diğerlerinden daha uzunmuş. Onu da değiştirdiğimde tam temas etti ve şu an yük altında oyunlarda 65 dereceyi geçmiyor. Çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı