5600X ve Arctic Liquid Freezer II-240 değerleri nasıl?

NeotibErius

Decapat
Daha fazla  
RAM
Corsair 16GB(2x8) Vengeance RGB PRO 3000mhz CL15
Ekran kartı
Asus ROG-Strix-GTX1660TI-O6G-Gaming
Anakart
asus b450m
İşlemci
5600x b2
-Merhaba
-İlk olarak işlemcimi 5600X B2 Versiyonuna yeniledim Yanınada Başlığa yazdığım soğutucuyu aldım forumda araştırıp.
-Daha önce hiç sıvı soğutucu montajı yapmadım O yüzden değerlere bakıp fikir verirseniz sevinirim.
-Termal macun X şeklinde sürdüm Bu doğru bir teknik midir?
-İşlemci Prime95 ile 25 Dk civarında test ettim Max 68 Genelde ise 55-56 derecede çalıştı. Lakin işlemci hep 4.6 da çalıştırmadı program 3.8 - 4 GHz lerdede çalıştı bu normal midir? Valorant oyununu denedim Max 52 derece gördü ve oyunda 4.6 GHz güzel çalıştı. Eklediğim resmede bakıp değerlerin normal mi bir gariplik var mı ?sıcaklıkta değerlendirirseniz sevinirim.
-Bir de işlemciye overclock Yapmak istesem yapabilir miyim? bununla ilgili nasıl bir yol izlenmem gerektiği hakkında bilgi verebilecek varsa sevinirim.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    619,7 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleyen: Moderatör:
-Merhaba
-İlk olarak işlemcimi 5600X B2 Versiyonuna yeniledim Yanınada Başlığa yazdığım soğutucuyu aldım forumda araştırıp.
-Daha önce hiç sıvı soğutucu montajı yapmadım O yüzden değerlere bakıp fikir verirseniz sevinirim.
-Termal macun X şeklinde sürdüm Bu doğru bir teknik midir?
-İşlemci Prime95 ile 25 Dk civarında test ettim Max 68 Genelde ise 55-56 derecede çalıştı. Lakin işlemci hep 4.6 da çalıştırmadı program 3.8 - 4 GHz lerdede çalıştı bu normal midir? Valorant oyununu denedim Max 52 derece gördü ve oyunda 4.6 GHz güzel çalıştı. Eklediğim resmede bakıp değerlerin normal mi bir gariplik var mı ?sıcaklıkta değerlendirirseniz sevinirim.
-Bir de işlemciye overclock Yapmak istesem yapabilir miyim? bununla ilgili nasıl bir yol izlenmem gerektiği hakkında bilgi verebilecek varsa sevinirim.
Bence gayet iyi değerler. Bende de 5600 var, +0.2GHZ OC yaptım kendi uygulaması üzerinden. Stres testinde ve diğer testlerde 69 gördüm fakat soğutucu aynı değildi. Yine 240mm fakat farklı bir soğutucu ile test yaptım.
Oyun içerisinde bu testler kadar işlemciyi zorlamıyor bilgin olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı