Merhaba,
5600X işlemcim, Gigabyte B550 Aorus Pro rev1.X anakartım bulunmakta. Arctic Liquid Freezer II 240mm AiO sıvı soğutucu aldım. Soğutucuyu her türlü şekilde tekrar tekrar montaj ederek denedim. Termal macun orijinal MX-4. her seferinde aşırı ısınma sorunu ile karşılaştım.
Boşta 45-60 derecelerde gezerken,
Oyunlarda 80-85'lere anlık gidiyor,
En basit CPU-Z stress testinde bile 1.25 sabit voltaj ile 82 derecelere çıkıyor.
Prime95 ve AIDA64 başlatmak bile gereksiz bu değerlerden sonra. BIOS içinde her türlü ayarı denedim. PBO olsun, normal stock olsun, şimdi 4675MHz 1.25v ayarlarında kullanıyorum fakat aşırı ısınıyor. Bu değerler 4.5GHz 1.175v içinde aynı sayılır. Arada 4-5 derece fark ediyor sadece. Sıcaklık çok hareketli. 42 dereceye düşüyor hiçbir şey yapmazken. Ufacık bir fare hareketinde 55'e fırlıyor 1 saniyeden kısa sürede. CPU-Z stres testini başlatır başlatmaz 50'den 80'e fırlıyor. Sıvı soğutucunun pompa ve fan beraber Max hızda olmasına rağmen değerler bu şekilde.
Stok soğutucu da 10 derece fazla değerler gösterdi sıcaklık konusunda. Arctic offset montaj adına parça gönderdi şu an yolda fakat standart montajın bu kadar fark etmemesi gerekir diye düşünüyorum.
İşlemci mi bozuk?
Sıvı soğutucu mu bozuk?
Anakart mı bozuk?
Sorunun çözümü konusunda hiç umudum kalmadı. Oda 28-30 derece. Amazon'dan aldığım MX-4'ün sahte olup olmadığını nasıl anlarım?