5600XT MSI Gaming X beklenmedik sistem arızası

Burakito

Hectopat
Daha fazla  
"Beklenmedik sistem arızası nedeniyle varsayılan performans optimizasyon ayarları geri yüklendi"
MSI Gaming X 5600XT kartımda hatayı artık neredeyse her gün yaşıyorum, bilgisayarı açarken mavi ekran yemeden açılmıyor açıldığında hatayı veriyor sonra açılıyor, video veya canlı yayınları tam ekran izleyemiyorum çünkü tekrardan ekran kartı çöküyor ve reset atmadan düzelmiyor. Birçok oyunda da aynı hatayı almaya devam ediyorum. (Cyberpunk, FC 25, CS:GO, Valorant ve diğer birçok oyun) maximum frekans ayarlarını değiştirmeyi denedim ancak işe yaramadı.

Biosta PCI Mode değiştirme ayarını bulamadım, Asus TUF B450M PLUS anakart kullanıyorum. PCI Subsytem Settings bölümünde mod seçme bölümü yok, Onboard Devices Configuration bölümünde ise sadece PCIEX16-1 Bandwith Bifurcation Configuration seçeneği var

BIOS'ta PCI Mode değiştirme ayarını bulamadım, ASUS TUF B450M Plus anakart kullanıyorum. PCI Subsytem Settings bölümünde mod seçme bölümü yok, Onboard Devices Configuration bölümünde ise sadece PCIEX16-1 Bandwith Bifurcation Configuration seçeneği var

Internetten bakın olmama gibi bir durum imkansız muhakkak vardır. En kötü BIOS güncelle, kesin gelecektir.

BIOS güncel ancak bulamıyorum, biraz daha arayacağım bakalım bulabilecek miyim?

Ekran kartı BIOS'undan bahsetmiyorum. Anakart BIOS'undan bahsemiştim. Ekran kartı BIOS'undan bahsetsem VBIOS olarak söylerdim.

Anakart BIOS'unu güncelleme varsa güncelle ve ayarlarını kurcala muhakkak. PCI--- Gen3 ayarı vardır. İsimlendirmeler farklılık içerebilir ama muhakkak vardır nette de araştır.

Ekran kartı BIOS'undan bahsetmiyorum. Anakart BIOS'undan bahsemiştim. Ekran kartı BIOS'undan bahsetsem VBIOS olarak söylerdim.

Anakart BIOS'unu güncelleme varsa güncelle ve ayarlarını kurcala muhakkak. PCI--- Gen3 ayarı vardır. İsimlendirmeler farklılık içerebilir ama muhakkak vardır nette de araştır.
Anakart biosumun güncel olduğunu söyledim zaten.1 hafta önce güncellemiştim 3-4 yıllık bir sürüm kullanıyordum ve güncellemiştim, yardımın için teşekkürler

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı