5700 PC toplama

Ameth

Decapat
Daha fazla  
Fiyatlar hızlı bir şekilde arttığı için topladığım parçaları çabucak almak istiyorum ama bir sıkıntı çıkarır mı çıkarmaz mı emin olamadığım için bilgili birilerine danışmak istedim. Aşağıdaki parçalar uyumlu mudur, bir sorun çıkartır mı, yazabilirseniz sevinirim.

İşlemci.

Anakart.

RAM.
GoodRam 16GB(2x8GB) IRDM RGB 3600MHz CL18 DDR4 Siyah Dual Kit Ram | ITOPYA X2.

Ekran kartı.

SSD.

Kasa.

(Kasanın arka kısmında egzoz görevini üstlenecek bir fan olmadığı için bir fan almam gerektiğini söylediler, diğer fanlarla uyumlu görünsün diye bunu seçtim.) Egzoz fan.

Sıvı soğutucu.

Yazmayı unutmuşum yazılım ve oyun için kullanacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu işlemci ve anakartı alacağınıza Ryzen 7600X ve B650 alınabilir.

Ya da direkt hazır sistem almak daha ucuza geliyor, 30 binin altında RX 6800'lü sistem bulunuyor.

Hazır sistem almazsanız da evet 6750 almaktansa 6800 alın daha uyguna.
Evet hazır sistem almayı düşünmüyorum, arkadaşım da bu ekran kartını 13k ya almıştı geçen hafta fiyatının 19k ya çıktığını söylemişti o yüzden hiç bakmadım bu daha mantıklıymış.

Bu işlemci ve anakartı alacağınıza Ryzen 7600X ve B650 alınabilir.

Ya da direkt hazır sistem almak daha ucuza geliyor, 30 binin altında RX 6800'lü sistem bulunuyor.
B650 alırsam RAM'leri de yükseltmem gerekmez mi? Aynı anda 4 5 uygulama kullanacağım için Ram'i yüksek tutmak istiyorum ama DDR5'e yükseltirsem benzer bir fiyata bunu bulabileceğimi sanmıyorum.

B650 alırsam RAM'leri de yükseltmem gerekmez mi? Aynı anda 4 5 uygulama kullanacağım için Ram'i yüksek tutmak istiyorum ama DDR5'e yükseltirsem benzer bir fiyata bunu bulabileceğimi sanmıyorum.
RAM'lerde aradaki fiyat farkı azaldı baya. Attığınızı alırsanız 2900 TL tutuyor, 500 lira verip DDR5 alabiliyorsunuz.

RAM'lerde aradaki fiyat farkı azaldı baya. Attığınızı alırsanız 2900 TL tutuyor, 500 lira verip DDR5 alabiliyorsunuz.

5700x yerine 7600x daha mantıklı olur diyorsunuz yani.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı