5700 XT lag sorunu

Karayel51

Hectopat
Sapphire 5700 XT kullanıyorum. 750W PSU var. R5 3600 ve neredeyse boş 1 TB M.2 SSD var.

Oyunlar yağ gibi akmıyor. Anlık takılmalar yaşıyorum. FPS düşmesi yaşamadım. Gayet yüksek FPS alıyorum. BF5 bazen oyundan atıyor. Akabinde bazen ekranı komple kaybediyorum. Reset atınca düzeliyor. NFS heat oynarken sanki oyun arada geç geliyor. Oyunlarda aralara giren ara sahneler, video gösterimleri bile anlık takılmalar yaratıyor. YouTube'dan aynı oyunun videosunu izlediğimde adam takılmadan oynamış. YouTube videolarında sıkıntısız izliyorum.

Farklı monitörlerde denedim hepsinde aynı sıkıntı var monitör kaynaklı bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bende de başka oyunlarda vardı anlık fps düşüşleri, black screen gibi sorunlar. 2 aşamada düzelttim bunu. Reddit'te farklı kaynaklardan gördüklerimi yazıyorum sizin de belki tüm sorunları çözer.
  1. Windows güç planı ayarlarından, plan ayarlarını değiştire tıklayın. Sonrasında "Ekranı kapat" ayarını "Hiçbir zaman" yapın. (Garip ama bu olay black screen olayını çözdü.)
  2. Geçenlerde redditte paylaşılan ULPS kapatma mevzusu. Bu ULPS ayarını kapattığımda da tüm fps drop, stuttering vb. sorunlarım geçti. ULPS kapatmak için aşağıya video bırakacağım ordan uygulayıp pc'yi yeniden başlatın. (Sadece EnableULPS yazanları 0 yapın, ismi farklı olanlara ellemeyin.)
ULPS kapatma videosu için. Umarım yardımcı olur hocam.

Hocam denedim de olmadı. Yine de teşekkürler erinmemişsiniz yazmışsınız. Ekran kartı başka pcde sorunsuz çalıştı bu arada.
Hocam valla bazıları hiçbir şey yapmadan sorunsuz kullanıyor, benim gibiler 1-2 şey yapıp sorunsuz kullanıyor vs. AMD de ne yapacağını sapıttı valla o kadar çok ihtimal karşısında. Umarım sizin pcde de çalışır sıkıntısız.

Kullandığım win 10 pro sürümünde bi bozukluk olabilir mi? Format çözer mi? Cmd komutu çalışmıyor mesela. Şuan dediğinize bakıyorum.
Başlat>CMD (Yönetici olarak)>sfc /SCANNOW komutunu deneyin. İngilizce yazılar çıkabiliyor İngilizce bilmiyorsanız çeviriden bakabilirsiniz. Bir süre tarama yapacak Windows dosyalarına, sıkıntı varsa orada çıkar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı