5700XT Nitro+ boşta 53 derece

Makaleler
56
Yer
Kahramanmaraş
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MacBook Pro M1 Pro 14' • i5 13400F 4060 Ti • Magic Mouse • Aerox 3
Meslek
Design Engineer
Şu saatte havalar serin, yaklaşık sekiz aydır(soğuk havalarda da böyleydi) bu sistemi kullanıyorum ve her zaman boşta bu derecelerde seyretti. Hatta şu an bu konuyu açarken 57 dereceyi gördü program.
1594791210823.png

Kullandığım kasa Corsair Spec Delta, ek olarak üstte İnceHesap'ın EPIC kasasını alırken verilen 2 tane bedava fan var. Bunlar oldukça düşük kalitede. Ben bununla ilgili olduğunu zannetmiyorum çünkü yük altında falan anormal sıcaklık göremedim.

Arka planda çalışan uygulamalar:
1594791340765.png

Bunları araştırdığımda anormal hiçbir şey göremiyorum. Bilgisayara daha yeni format attım.

Kasamın konumu da bana gayet iyi geliyor:
WhatsApp Image 2020-07-15 at 08.38.57.jpeg
WhatsApp Image 2020-07-15 at 08.39.03.jpeg

Kasada egzoz fanı bulunuyor. Kullandığım kasa ise Corsair Spec Delta. Ayrıca AMD'nin en yeni sürücüsünü kullanıyorum. (20.7.2)

Soğutması iyi olan bir kasa. 57 dereceler pek normal gelmedi. Nerede yaşıyorsunuz?
Kahramanmaraş'tayım. Benim kafamı karıştıran durum ise kışın da böyleydi.

Hocam konuyu kapsamlı şekilde açtığınız için teşekkürler. Böyle size yardım edilmesi çok daha kolay olur. Ben bildiğim kolay bir öneriyle başlayayım, geri kalan her şey normal görünüyor. DDU ile sürücüyü komple kaldırıp en güncel ya da en stabil çalıştığından emin olduğunuz WHQL sürücüyü kurmayı dener misiniz?

57 bağlantı noktası sıcaklığı ise normal eğer boşta çalışma hızı 800 MHz'lerde ise. Bende de değerler seninki gibi sıkıntı yok yani. İstersen GPU frekans ayarı yapıp boştaki hızı 200-300'lere çekersen düşeceğini düşünüyorum.

Hocam konuyu kapsamlı şekilde açtığınız için teşekkürler. Böyle size yardım edilmesi çok daha kolay olur. Ben bildiğim kolay bir öneriyle başlayayım, geri kalan her şey normal görünüyor. DDU ile sürücüyü komple kaldırıp en güncel ya da en stabil çalıştığından emin olduğunuz WHQL sürücüyü kurmayı dener misiniz?
AMD Cleanup Utility ile güncel sürümü sildim ve şimdi 20.2.1 deniyorum. Hiçbir etki etmedi. Sizin önereceğiniz bir sürüm var mı?
57 bağlantı noktası sıcaklığı ise normal eğer boşta çalışma hızı 800 MHz'lerde ise. Bende de değerler seninki gibi sıkıntı yok yani. İstersen GPU frekans ayarı yapıp boştaki hızı 200-300'lere çekersen düşeceğini düşünüyorum.
57 derece normal, 59 ise bağlantı noktasıydı hocam.

Hocam bildiğim kadarıyla akıllı fan adında bir özellik var bu ekran kartında. Siz bir de yük altında ki sıcaklığa bakar mısınız?
Siz hangi stres programını önerirsiniz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı