5700XT Overclock Sorunu

cancan1135

Hectopat
Merhaba arkadaşlar daha önce NVIDIA kart kullanırken Core clock ve Memory clock 0 gözüküyordu kendim OC yaparsam biraz arttırıyordum, 5700XT'ye geçince otomatik Core clock 2090 Memory clock 1750'de açılıyor neden bu şekilde acaba?

Merhaba arkadaşlar daha önce NVIDIA kart kullanırken Core clock ve Memory clock 0 gözüküyordu kendim OC yaparsam biraz arttırıyordum, 5700XT'ye geçince otomatik Core clock 2090 Memory clock 1750'de açılıyor neden bu şekilde acaba?

Fabrika çıkışı o.c oldu içindir.

Bahsettiğiniz değerler sanırım MSI Afterburner programından. Kartın temel frekansını ve overclock frekansını size MHz olarak gösteriyor. Overclock yapacaksanız o değerleri yukarı çekmeniz lazım. NVIDIA kartında ise kartın MHz değerlerini varsayılan 0 olarak ayarlamıştır.

Bahsettiğiniz değerler sanırım MSI Afterburner programından. Kartın temel frekansını ve overclock frekansını size MHz olarak gösteriyor. Overclock yapacaksanız o değerleri yukarı çekmeniz lazım. NVIDIA kartında ise kartın MHz değerlerini varsayılan 0 olarak ayarlamıştır.

Ya ben anlatamadım ya siz okuduğunuzu anlamadınız, :) Core clock 2090 Memory clock 1750 olarak açılıyor dedim.

MSI evoke OC 5700XT, programda Afterburner, daha önce 1060 OC ve 1660 Ti düz model kullandım Afterburner'ı açınca onlarda değer girili olmuyordu, lakin AMD karta geçtim ilk defa Afterburner'ı açınca Core clock ve Memory clock 0 olması gerekirken Core clock 2090 Memory clock 1750 değerleri ile açılıyor.

Screenshot_5.jpg

Kesin olarak bilmiyorum ama programın arayüzde coreclock ve Memory clock kısmında, kartın kendi MHz değerlerini 0 MHz olarak ayarladığını, eğer overclock yapmak isterseniz de + değer eklediğini düşünüyorum. Sizde ise varsayılan olarak 0 ayarlamamış, mevcut frekans değerlerini gösteriyor. Eğer overclock yapmak isterseniz o değerlerin üzerine çekmeniz lazım frekans ayarlarını.

Eki Görüntüle 572464

Kesin olarak bilmiyorum ama programın arayüzde coreclock ve Memory clock kısmında, kartın kendi MHz değerlerini 0 MHz olarak ayarladığını, eğer overclock yapmak isterseniz de + değer eklediğini düşünüyorum. Sizde ise varsayılan olarak 0 ayarlamamış, mevcut frekans değerlerini gösteriyor. Eğer overclock yapmak isterseniz o değerlerin üzerine çekmeniz lazım frekans ayarlarını.

Aynen hocam bende RX580 vardı 1365'de kalıyordu yükseltmek istersem yükseltiyordum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı