580 bin sıralama ile hangi tercihe yerleşilir?

Nicolo Zaniolo

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, sıralamam 580000 ve 7 tercih yaptım sizce hangisine yerleşirim? Sınav sistemini anlayamadığım için geri mi çeker, ileri mi atar anlayamıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Hepsinde deprem kontenjanı var ve her zaman gerileyen bölümler.

1. tercih: 535k, 12 kontenjan azalmış.
2. tercih: 650k, 12 kontenjan azalmış.
3. tercih: 711k, kontenjan aynı ama bölüm geçen sene açılmış.
4. tercih: 810k, kontenjan aynı.
5. tercih: 670k, kontenjan aynı.
6. tercih: 830k, kontenjan aynı.
7. tercih: 900k, kontenjan aynı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, sıralamam 580000 ve 7 tercih yaptım sizce hangisine yerleşirim? Sınav sistemini anlayamadığım için geri mi çeker, ileri mi atar anlayamıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Hepsinde deprem kontenjanı var ve her zaman gerileyen bölümler.

1. tercih: 535k, 12 kontenjan azalmış.
2. tercih: 650k, 12 kontenjan azalmış.
3. tercih: 711k, kontenjan aynı ama bölüm geçen sene açılmış.
4. tercih: 810k, kontenjan aynı.
5. tercih: 670k, kontenjan aynı.
6. tercih: 830k, kontenjan aynı.
7. tercih: 900k, kontenjan aynı.

Devlet mi? Özel mi? Şehirleri bölümleri ve üniversiteleri biz tahmin edeceğiz herhalde.
Sizin verdiğiniz bu bilgilerle doğru tahmin yapılması neredeyse yok diyebilirim.

Açıkda kalmanız imkiansıza yakın ancak 7. bölümünüzü bulamadım.

IMG_0590.jpeg

Ne olur ne olmaz açıkta kalmayayım önceki tercihlerime yerleşirim diye eklemiştim. Bazıları geçen sene yeni eklenen bölümler bu sene kontenjanları aynı kalmış sizce onların sıralaması bir anda 700-800K'den benim sıralamamın üstüne çekebilir mi? Bölüme şehirlerde baktığımda hiçbir zaman çekmemiş her zaman artmış.

Eki Görüntüle 2281788

Ne olur ne olmaz açıkta kalmayayım önceki tercihlerime yerleşirim diye eklemiştim. Bazıları geçen sene yeni eklenen bölümler bu sene kontenjanları aynı kalmış sizce onların sıralaması bir anda 700-800K'den benim sıralamamın üstüne çekebilir mi? Bölüme şehirlerde baktığımda hiçbir zaman çekmemiş her zaman artmış.

Çekemez diye bir şey yok (ancak genelde YBS tarzı bölümler çok çekiyor) ancak kesin yerleşir gibi duruyorsunuz son tercihiniz de geçen sene açılmış zaten 2022 verisi yok ona yorum yapamıyorum ama siz %99 yerleşirsiniz.

Sizin bölümlerin çekse bile aşırı çekeceğini sanmıyorum.

Çekemez diye bir şey yok (ancak genelde YBS tarzı bölümler çok çekiyor) ancak kesin yerleşir gibi duruyorsunuz son tercihiniz de geçen sene açılmış zaten 2022 verisi yok ona yorum yapamıyorum ama siz %99 yerleşirsiniz.

Sizin bölümlerin çekse bile aşırı çekeceğini sanmıyorum.

Bilmediğim için ihtimalleri hesaplamaktan artık çıldırmak üzereydim. Çok teşekkür ederim. İyi akşamlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı