GAME GARAJ | Oyuncu Laptop, Hazır Sistemler, Oyuncu Bilgisayarları
GAME GARAJ | Oyuncu Laptop, Hazır Sistemler, Oyuncu Bilgisayarlarıwww.gamegaraj.com Toplam 14000 TL ediyor ikisi.AMD Ryzen 9 5900X On İki Çekirdek 3.70 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz AMD Ryzen 9 5900X On İki Çekirdek 3.70 GHz İşlemci fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! AMD Ryzen 9 5900X On İki Çekirdek 3.70 GHz İşlemci özelliklerini incele, 9.638,91 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Kasanın sitesine baktım ancak sıvı soğutma desteği göremedim, sıvı soğutma destekliyorsa bunu öneririm.
Sepette 805 TL oluyor.SilverStone PF240 ARGB 2x12cm Fan Intel & AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu (SST-PF240-ARGB) | Teknobiyotik
SilverStone HakkındaDünyaca ünlü kasa, soğutucu ve güç kaynağı üreticisi SilverStone 2003 yılında kendi alanında uzman mühendislerin bir araya gelmesiyle kurulmuştur. Yenilikçi kasa tasarımlarıyla her yıl ödül alan Silverstone yeni Fortress FT02 modeliyle iF 2010 Product Design Award ödülüne...www.teknobiyotik.com
Monitör için de bütçe belirtmemişsin ancak şunu önerebilirim.
Asus TUF Gaming VG27AQ 27" 1 ms WQHD G-Sync IPS Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Asus TUF Gaming VG27AQ 27" 1 ms WQHD G-Sync IPS Oyuncu Monitörü fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus TUF Gaming VG27AQ 27" 1 ms WQHD G-Sync IPS Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, 11.286,35 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
PSU olarak da bütçe belirtmemişsin ancak şunu önerebilirim.
Seasonic Focus Plus SSR-850FX 850 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Seasonic Focus Plus SSR-850FX 850 W Power Supply fiyatlarını Akakçe ile takip et! Seasonic Focus Plus SSR-850FX 850 W Power Supply özelliklerini incele, fırsatları kaçırma!www.akakce.com
Hocam, 5900X ve 3080 güzel ikili olurlar. Zaten başka bir alternatif de olmuyor. Hani 5800X yapıp 3090 yapayım gibi bir olay yok çünkü 3090'ın fiyatı zaten 16000 TL tek başına. 5900X ve 3080 en mantıklısı. Sistemin için de gayet güzel bir ikili. Hayırlı olsun.
Onların çıkma durumunu bilmiyorum ancak 3080 almak daha mantıklı bütçe varken. Aradaki fiyat farkına değiyor.Teşekkürler, zaten RTX 3090 alacak bir bütçem yok. Sadece R9 5900X - RTX 3080 mi yoksa R9 5900X- RTX 3070 olsa çok bir şey kaybeder miyim diye düşündüm. Ayrıca ekran kartlarında stok yenilenmesini bekliyorum ve 3070 Ti ile 3080 Ti modeli çıkacakmış sanırım, fiyat durumları ne olur bilemiyorum.
Dostum bu tarz şeyler beklentin ile alakalı bence. Yani 2K monitöre 3080 fazla gelir, 2080 bile yeter benim gözümde. 1080P monitörümde rekabetçi oyunlar için 5600 XT aldım 2060S kalitesinde ve 1.500 TL daha ucuza almış oldum raytracing gibi bir derdim olmadığı için. 2K monitör olsaydı yüksek ihtimal 5800XT falan alırdım. Kalan paramla da döviz ya da altına yatırım yapardım
Ve şahsen ben oyun için alacak olsam 4K 8k kullanacak olsam 6800XT alırdım ekran kartı için saf kas gücünün ve VRAM boyutunun keyfini sürerdim kafam rahat. İşlemci zaten onun için yaratılmış gibitamamen beklenti ile alakalı o yüzden.
Şu önemli aslında. Bütçen izin veriyorsa 3'ü 5'i düşünmüyorsan 3070 yerine 3080 alabilirsin ve o işlemciyle birlikte sorun yaşamazsın. Özellikle bu cihazı maddi kazanç için kullanacaksan zaten hesabını yapmamalısın.
Video işleme konusunda bilgim yok en son 2012'de kullanmıştım o zamanlar CUDA teknolojisi var diye NVIDIA öndeydi. Ama baktığımızda VRAM çok önemli video işlemede. 3080 gibi bir kartta neden 10 GB VRAM var anlayamadım. 6800XT'de 16 GB VRAM var o yüzden kas gücü demiştim ama teknoloji olarak bilgim yok. O yüzden yorum yapamam.
Ama dersen ki maddi kazanç dahi olsa ileride kazancım yükseldiğinde yükseltirim sistemimi parayı yerde bulmuyorum, işte o zaman 3080 yerine 3070 ve hatta AMD 6 bin serisi düşünebilirsin.
Çünkü zaten 2K monitörde 4K 8k açamayacağın için anlamı olmuyor o aralarındaki farkın.
Tabi bu benim bilgi seviyemle kendi tavsiyem. Gerisi sana kalmış dostum.