Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Oyun oynamak derdin yoksa, isin icin gerekliyse, pek tabii. Ihtiyaclara/isteklere gore verilmesi gereken bir yanit.
Ne icin kullanacaksin? Belki daha ucuz bir alternatifi vardir? Pro'ya ihtiyacin yoktur, Air isini gorecektir mesela. Yada Macbook bile overkill gelebilir, farkli bir cihaza bakilabilir? Biraz daha baglam lazim.
Eğer iş içinse zaten Macbook modelleri gayet yeterli. Özellikle Adobe uygulamalarında. Ama çok seyahat etmiyorsan veya kafeden çalışmak gibi bir düşüncen yoksa M4 Mac mini alabilirsin.
Arkadaşlarım öncelikle ekran kalitesi manyağı bir tır şoförüyüm. Avrupa çalışacağım için 1080p veya 4 k render alabileceğim fotoğraflarımı saklayabileceğim. Bir makine arıyorum. Şarjı uzun gitmesi lazım ve hafif olması lazım. Eğer Mac kalitesinde bir notebook önerinis varsa alabilirim.
1 dakikada almaz 1, 5 dk da alır. Adam tırcı renderı açar yola gider. Ben de M3 var M.2 ile benzer performansı var. M4 ise yükseltmeye değmez
Render için önemli olan 8 yerine 16 GB RAM tercih etmen olacaktır. İşlemci fark etmez gözüne kestirdiğin hoşuna giden bilgisayarı al. M1 ile de 4K render çok rahat alıyorsun M.2 M3 M4 ile de. M1 ile 4K render alamayan görmedim 30 dk sürmez 45dk sürer.
Aynı videonun randerını M1 4:30 M.2 3:40 M4 0:55 sürelerinde alıyor. M3 verileri paylaşılmamış aynı testte.
Ek olarak buna da bakabilirsin:
M1 M2 M3 M4 işlemcilerini karşılaştırıyor.
Uzun testlerde ısındıkça M3'ün M2'nin hızına düştüğü de görülüyor birçok testte
@dbasce oyun geliştirme dışında dediğin doğru. Bu adamın videolarını seviyorum. Ama almışken de güncelini alıp bir süre almamak en iyisi oluyor TR şartlarında, değişim kampanyaları yok.