5G destekleyen telefona geçilmeli mi?

Şu anda Samsung Galaxy S20 FE 256 GB kullanmaktayım ve çok memnunum ancak GSM operatörleri ufaktan 5G reklamları yayınlamaya başladı ve 5G altyapısını da ülkemizde oluşturmaya devam ettiklerini söylüyorlar. Tam manasıyla ne zaman 5G kullanmaya başlarız bilmiyorum ancak kullandığım telefon 5G desteklemiyor, en fazla 4.5G desteklediği yazıyor. Sizce 5G destekleyen bir cep telefonu almalı mıyım? Yoksa henüz bunun için erken mi?

Şu anda Samsung Galaxy S20 FE 256 GB kullanmaktayım ve çok memnunum ancak GSM operatörleri ufaktan 5G reklamları yayınlamaya başladı ve 5G altyapısını da ülkemizde oluşturmaya devam ettiklerini söylüyorlar. Tam manasıyla ne zaman 5G kullanmaya başlarız bilmiyorum ancak kullandığım telefon 5G desteklemiyor, en fazla 4.5G desteklediği yazıyor. Sizce 5G destekleyen bir cep telefonu alınır mı? Yoksa henüz bunun için erken mi?

Dünya geneli için geç bile diyebiliriz, fakat Türkiye'de daha yeni altyapı olarak 5G'ye yetiştiğimiz için hemen aktif olarak Türkiye'n herlerinde kullanabilecek bir özellik değil diye düşünüyorum.

Henüz erken zaten 5G çıktığı gibi oturmaz diye düşünüyorum eğer internet hızı sizin için devasa önemliyse 4.5G yavaş geliyorsa değişebilirsiniz fakat 4.5G şuanlık iyi açık alanlarda

Mevcut GSM Operatörlerinin pekte Erken bir zamanda 5Gyi sağlayabileceklerini düşünmüyorum tabi son karar sizin ama bence eğer Cihazınız hala işinizi görüyorsa beklemek daha mantıklı gibi.

Aynı durumu 4.5G'ye geçerken yaşamıştım. İnternet hızları artıyor bağlantı iyileşiyor diye reklamları yapılan 4.5G'ye herkes geçmeye çalıştı. 3G bandı boşalınca 3 sene tıkır tıkır 3G'yi kullandım. Kullandığım cihaz bozulunca 4.5G'ye geçmek zorunda kaldım. Geçtim geçeli 10-12 Mbps bağlantı hızından yükseğini görmedim.

Şu anda Samsung Galaxy S20 FE 256 GB kullanmaktayım ve çok memnunum ancak GSM operatörleri ufaktan 5G reklamları yayınlamaya başladı ve 5G altyapısını da ülkemizde oluşturmaya devam ettiklerini söylüyorlar. Tam manasıyla ne zaman 5G kullanmaya başlarız bilmiyorum ancak kullandığım telefon 5G desteklemiyor, en fazla 4.5G desteklediği yazıyor. Sizce 5G destekleyen bir cep telefonu alınır mı? Yoksa henüz bunun için erken mi?

Yılbaşında almak en mantıklısı olur henüz 1.5 2 ay var.

Kotan 100 gb üstü değilse geçmek anlamsız 5g ile anında su gibi gidecektir.
5G ile internet daha hızlı bitmez. Videolar vs. daha hızlı yükleneceği için daha çok interneti elbet tüketecektir ama işin sonunda 4.5G ile aynı şekilde yiyor. Burada uygulama ve işletim sistemi geliştiricileri giriyor. Bazı uygulamayı açtığın an arka arkaya 10-20 gönderi yüklenirse psikolojik olarak daha hızlı bitiyor hissine kapılırsın zaten. Ama dediğiniz şey şarj için doğru. Eğer 13 gibi düşük mAh telefonlar kullanıyorsanız 2-3 saat ekran süresi anca alırsınız.

5G ile internet daha hızlı bitmez. Videolar vs. daha hızlı yükleneceği için daha çok interneti elbet tüketecektir ama işin sonunda 4.5G ile aynı şekilde yiyor. Burada uygulama ve işletim sistemi geliştiricileri giriyor. Bazı uygulamayı açtığın an arka arkaya 10-20 gönderi yüklenirse psikolojik olarak daha hızlı bitiyor hissine kapılırsın zaten. Ama dediğiniz şey şarj için doğru. Eğer 13 gibi düşük mAh telefonlar kullanıyorsanız 2-3 saat ekran süresi anca alırsınız.
Alakası yok youtubede bir video açtın daha ilk 10 sn'sinde tüm videoyu seyretmiş gibi internet gidecek.

Alakası yok youtubede bir video açtın daha ilk 10 sn'sinde tüm videoyu seyretmiş gibi internet gidecek.
O devletle alakalı bir şey. Almanya'da 5G ile 10 GB'yi kullan kullan bitiremezsin. Türkiye'de 4.5G ile boşta 20kb harcıyor. Normal şartlarda o video hızlıca yüklendiği için o kadar gitmesi normal. 4.5G'ye kıyasla daha hızlı videoyu önbelleğine alıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı