5G mi 2.4G mi?

panda26

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, ben interneti aldığımda kurulum yapan adam 2.4G olani kullan demişti su zamana kadar 2.4G kullandım. Ama şimdi bir 5G'yi denemek istedim sifresi yanlış dedi modeme reset attim yine olmadi admin panelinde de admin admin diye girdim olmadı. 5G o kadar fark eder mi? Ediyorsa yetkili servisle konuşacağım da.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-08-19-21-24-34-012_com.android.settings.jpg
    91 KB · Görüntüleme: 57
Eğer Wi-Fi'yi yakından kullanıyorsanız(1-3m arası) 5G daha hızlı olur. Fakat uzakta(5-8m) kullanıyorsanız 2.4 daha sağlıklı olur Wi-Fi repeater ile kullanızsanız her yerde 5G kullanabilirsiniz fakat sanırım sadece 2.4 g ile çalışıyordu.

Arlarındaki fark birisi daha hızlı ama etki alanı düşük ve modern bir sistem kullanıyor.(5GHZ)

Bende 5G çok aşırı yavaş ben 2.4 kullanıyorum daha iyi

Temel farkları çekim kuvvetleri. Aşağıda yazacaklarıma göre tercih etmeniz lazım yeryer daha iyi oluyorlar birbirine kıyasla.
Arada engel olmadan 1 metre uzaklığı ele alırsak. 5GHz ağı ile en yüksek hız 2.4GHz ağından daha fazla olacaktır.

Eğer bilgi sahibi değilseniz biraz kafanız karışabilir.
5GHz ağların çekim kuvveti 2.4GHz'den daha yüksek olsa da çekim mesafesi 2.4hhz kadar değildir.
Yani araya engel ve mesafe koydukça 2.4GHz ağı 5GHz ağına göre daha iyi çalışabilir.

Ayrıca modemler 2 ağa aynı ismi vererek seçimi otomatiğe bırakıyorlar hiç istediğim gibi çalışmadı şu ana kadar ağları bölerek kullanmanız seçimi kendiniz yapmanız daha iyi olabilir ayrıca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…