5x5 antrenman programı vs Güray Aydın hipertrofi

babapro6161

Decapat
Daha fazla  
Yaklaşık 1-2 aydır Güray Aydın'ın hipertrofi antrenmanını uyguluyorum, fakat kullandığım ağırlıklar bana düşük gibi geliyor. Sırt konusunda bir şikayetim yok, ancak göğsüm güçsüz ve yaklaşık iki haftada bir ağırlık artırabiliyorum. Şu anda bench Press'te 40 kg ile set yapıyorum ve güçlenmek istiyorum. Sizce hipertrofiye devam mı etmeliyim, yoksa bir süre 5x5 programına mı geçmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaklaşık 1-2 aydır güray aydın'ın hipertrofi antrenmanını uyguluyorum, fakat kullandığım ağırlıklar bana düşük gibi geliyor. Sırt konusunda bir şikayetim yok, ancak göğsüm güçsüz ve yaklaşık iki haftada bir ağırlık artırabiliyorum. Şu anda bench Press'te 40 kg ile set yapıyorum ve güçlenmek istiyorum. Sizce hipertrofiye devam mı etmeliyim, yoksa bir süre 5x5 programına mı geçmeliyim?

5x5 yapın, zaten Güray Aydın'ın kendisi de önce güçlenilip sonra bir hipertrofi programı yapmanın daha iyi olacağını savunuyor. Ek olarak Güray Aydın hipertrofi programını tavsiye etmem.

Yaklaşık 1-2 aydır Güray Aydın'ın hipertrofi antrenmanını uyguluyorum, fakat kullandığım ağırlıklar bana düşük gibi geliyor. Sırt konusunda bir şikayetim yok, ancak göğsüm güçsüz ve yaklaşık iki haftada bir ağırlık artırabiliyorum. Şu anda bench Press'te 40 kg ile set yapıyorum ve güçlenmek istiyorum. Sizce hipertrofiye devam mı etmeliyim, yoksa bir süre 5x5 programına mı geçmeliyim?
Güray Aydın hipertrofi kötü bir program. Her set rir 1 veya tükenişle beraber o yüksek set sayılarından toparlanamamanız normal.

Güray aydın hipertrofi kötü bir program. Her set rir 1 veya tükenişle beraber o yüksek set sayılarından toparlanamamanız normal.

Peki program öneriniz var mı?

Güç için tabii ki 5x5 daha iyi. Eğer kas kütlenizden memnunsanız ve güçlenmek istiyorsanız 5x5 yapın.

5x5 yapın, zaten güray aydın'ın kendisi de önce güçlenilip sonra bir hipertrofi programı yapmanın daha iyi olacağını savunuyor. Ek olarak güray aydın hipertrofi programını tavsiye etmem.

Kas kütlemden memnun değilim. Diğer araştırmalarıma göre direkt tüm programımı değiştirmek yerine ağırlığımı arttırmak istediğim hareketi 5x5 yapmam önerildi sizce sadece bench presste 5x5 yapsam yine de etki gösterir mi?

Kas kütlemden memnun değilim. Diğer araştırmalarıma göre direkt tüm programımı değiştirmek yerine ağırlığımı arttırmak istediğim hareketi 5x5 yapmam önerildi sizce sadece bench presste 5x5 yapsam yine de etki gösterir mi?

Daha çok set yapmanız daha çok gelişeceğiniz anlamına gelmiyor. Siz 5x5 antrenman programını istikrarlı bir şekilde uygulamaya bakın. Gelişeceksiniz.

Daha çok set yapmanız daha çok gelişeceğiniz anlamına gelmiyor. Siz 5x5 antrenman programını istikrarlı bir şekilde uygulamaya bakın. Gelişeceksiniz.
1740511587751.png
Benim 5x5 olarak bahsettiğim program bu. Beni güçlenmek dışında gelişmeyeceğimi düşündüren şey bazı bölgeler neredeyse hiç yok o yüzden boşluğa düştüm.

Eki Görüntüle 2432960benim 5x5 olarak bahsettiğim program bu. Beni güçlenmek dışında gelişmeyeceğimi düşündüren şey bazı bölgeler neredeyse hiç yok o yüzden boşluğa düştüm.

Henüz kaslarınız pek gelişmediği için bölgesel olarak hipertrofiye ihtiyacınız yok. Compound (birleşik) hareketlerle de kaslarınızı iyi bir şekilde geliştirebilirsiniz. Ayrıca, güçlenmeniz zaten kaslarınızın geliştiği anlamına geliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı