6 ay boyunca hayalet moda geçip kendinizi geliştirmek mantıklı mı?

595914

Centipat
Katılım
4 Kasım 2022
Mesajlar
80
6 ay boyunca her gün yazılım öğrensem, kendimi geliştirmeye çalışsam ve her kitap okuyuşum, her film izleyişimden sonra okuduklarım ve gördüklerim üzerine düşünüp kendim ile tartışsam, 6 ay sonunda kendime neler katmış olurum? Ve bir insan bunu yapabilecek bir kapasiteye sahip mi? Böyle bir disiplini bir anda sağlamak mümkün mü?

Bunları söyleyenlerin kendilerinin de yapmadığına eminim. Belki %1'i.

Bu kadar motivasyonu ve odaklanmayı sağlamak sizce de zor değil mi?

Bir de sizlere bir sorum var.

En büyük motivasyonu çaresizlik mi sağlar? Yoksa çaresizlik sadece mayışık ve monoton hayatı mı beraberinde getirir? Çabalarının sonucunun nihayetine varamamasından mı korkar insan çaresizlik yüzünden? Hayatının aynı seyirde devam etmesi... Yoksa rahat yaşamı olup, önünde sadece kendini gerçekleştirme gereği duyan insanlar mı daha çok motivasyonludur? Nasıl olsa Türkiye'deki gençlerin sıkıntısı üzerine bir de kendini gerçekleştirme mecburiyeti doğar. Ama örnek veriyorum, Birleşmiş Milletler'de ortalama bir gencin (çoğu gencin), ekonomik sıkıntısı yoktur. yani her gün makarna yiyip bir şekilde karnımı doyurur, sonrasına bakarım gibi büyük bir sorunu yoktur. Çoğunluğunun doğduğu ev ve kültür dolayısıyla çevresiyle daha iyi iletişim kurabilir. Birçok Türk gencinde olan kız arkadaşım yok kaygısı onlarda neredeyse sıfırdır. Çoğu sorun onlarda sorun bile değildir (birçoğu için). Ama bir Türk gencinin çözmesi gereken birçok problemi vardır. Konu buraya nasıl geldi bilmiyorum, buraya kadar okuyanlara teşekkürler. Tartışalım konuşalım istiyorum.

Şimdi bir Türk gencinin doğduğu ülke dolayısıyla kesinlikle kendini gerçekleştirip (asgari ücrete çalışıp emeklilik hayali olanları kastetmiyorum), zor çalışma şartlarına maruz kalmadan ekonomik özgürlüğünü eline alması gerekiyor. Aynı zamanda birçok sıkıntısı olduğundan ilk hangisini çözeceği konusunda bilinçsiz, kafası karışmış. Daha doğrusu birçok konuda bilinçsiz. Bilinçlenmek istiyor ama nereden nasıl bilinçleneceğini bilmiyor.

Soruyu toparlayacak olursak;

Kendini gerçekleştirmenin bu kadar hayati önem taşıdığı bir insan mı sizce daha motivedir? Yoksa USA'daki sıradan bir gencin kendini gerçekleştirmesi daha kolaydır? Motivasyon ve disiplin sağlama konusunda.

Aranızda 6 aylık hayalet moduna geçip bir şey yapabilmiş var mı? Kesinkes öneriyorsanız ben de yapacağım. Umarım.
 

Dosya Ekleri

  • 2323.jpg
    2323.jpg
    57,1 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kadar ağır çalışmayı herkes yapamaz ilk haftayı bile kapatamaz yorulursun her şeyi bir anda öğrenmeye çalışmak yerine zamana yay. Mesela her gün 2 saat yazılım çalış 45 dakika kitap oku vs. önceliklerine ve hedeflerine göre bu zamanları değiştirerek uygula haftanın 6 günü bu şekilde çalış haftanın 1 günü de hiç çalışma ve o gün imkanın olursa günübirlik geziye gidebilirsin, hoşuna giden konser varsa ona gidersin veya tüm günü ailenle ya da hobilerinle geçirip dinlenebilirsin. Bu arada birleşmiş milletler ve erkeklerinin dertleriyle ne kastettiğini anlamadım tüm dünya bu birliğe kayıtlı zaten.
 
İntrovert bir kişiliğiniz varsa ve evde rahatça hiçbir aktivite zaman olmadan geçirebiliyorsanız mümkün diğer türlü sosyalleşme bağımlısı dışa dönük bir karakteriniz varsa imkansız gibi bir şey fakat başta bahsettiğim gibi de olsa büyük bir motivasyon kaynağına ihtiyacınız olacaktır.
 
Sosyal hayata devam etmeden, fiziksel hareket yapmadan sadece bir konu üzerinde çalışma yapmak pek sağlıklı değildir muhtemelen. Bunu üniversite sınavına çalışırken denemiştim, birkaç hafta yataktan çıkamamamı sağlayan bir hastalığa yakalandım. Güneş görmediğimden D vitamini eksikliği, hareketsiz kalmaktan formsuzluk ve konsantrasyon problemi yaşadım.

Motivasyon konusuna gelince, zor bir coğrafyada yaşıyor olmamızdan kaynaklı bir itme gücüyle iyi bir başlangıç yapsanız bile ilerledikçe onun yeterli olmadığını hissedebilirsiniz. Doğru çalışma yöntemini bulmanız, sağlığı bozmadan sistematik çalışmanız, ilerlemeyi fark ederek motive olmanız gerekiyor. Çünkü çaresizce çalışmanın da bir limiti var. En sonunda tehlikeli bir depresyonla karşılaşabilirsiniz.

Bahsettiğiniz plan yeterli gelmedi bana. Tabii ben uzman değilim.

Sorularınızın cevaplarını konuyla ilgili
uzmanların yazdığı kitaplardan alabilirsiniz. Kitap araştırması yapmanızı tavsiye ediyorum.
Etrafınızdaki başarı sağlayan insanlardan öneri alabilirsiniz. Tavsiyeye açık olun. Başarısız olmaktan da korkmayın. Sadece araştırmayı bırakmadan, gidişatı iyi yorumlayarak, pes etmeden denemeye devam edin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı