6 ay kala Superonline taahhüdü bozulursa cayma bedeli ödenir mi?

Mactavishgg

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Yazın Superonline'dan 50 Mbps download ve 7 Mbps upload internet aldım. İlk 2 ay kadar bu değerlerdeydi fakat sonradan 30-40 arası download değerleri oldu. Sürekli yükseliş ve düşüşler, upload 3'lere kadar düştü. Aradığım zaman altyapı sorunu olmadığını, gelip kontrol ettiklerini söylüyorlar. Benim ağustosa kadar taahhüdüm var. Yeni yasaya göre iptal ettirsem cayma bedeli öder miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bildiğim kadarı ile cayma bedeli ödememek için taahhütün bir yıldan daha uzun olması gerekiyor. Yani 2 yıllık taahhüt varsa herhangi bir sebep göstermeksizin cayma bedeli ödemeden abonelik fesih edilebiliyor. Ama 1 yıl ve daha az süreli taahhütlerde eski uygulama devam ediyor. Üniversitede ben de Superonline kullanıyorum okulun bitimine yakın yeniden taahhüt yapmıştım o sırada araştırırken şöyle bir şey görmüştüm: Turkcell'in fiber hattı olmayan bir yere aboneliğinizi taşımak istediğinizde orada fiber hat olmadığı için aboneliğinizi bedelsiz fesih edebiliyorlar. Bu uygulama hala geçerli mi bilmiyorum ama deneyebilirsiniz. Böyle köyde ilçede falan bir eviniz varsa oraya taşıma talebinde bulunmak istiyorum falan diye.

Cayma bedeli denen bir şey yok. Verilen indirimlerin geri alınması var. Kısacası cayma bedeli ödemezsiniz.

Sözleşme imzalarken muhtemelen dikkat etmediniz ama örnek veriyorum internete 100TL ödüyorsanız o bedel kampanyalı fiyattır. Kampanyasız fiyat 250TL gibi uçuk bir fiyat oluyor. Abonelik iptalinde (kullandığınız ay*indirim tutarı) ödemeniz gerekecektir. Eğer kalan ayların fatura bedelleri toplamı bu kullanılan indirimlerin toplamından az ise kalan ayların fatura bedelleri toplamını ödemeniz gerekir. Yani hangisi daha düşükse.

Cayma bedeli denen bir şey yok. Verilen indirimlerin geri alınması var. Kısacası cayma bedeli ödemezsiniz.

Sözleşme imzalarken muhtemelen dikkat etmediniz ama örnek veriyorum internete 100TL ödüyorsanız o bedel kampanyalı fiyattır. Kampanyasız fiyat 250TL gibi uçuk bir fiyat oluyor. Abonelik iptalinde (kullandığınız ay*indirim tutarı) ödemeniz gerekecektir. Eğer kalan ayların fatura bedelleri toplamı bu kullanılan indirimlerin toplamından az ise kalan ayların fatura bedelleri toplamını ödemeniz gerekir. Yani hangisi daha düşükse.
Hocam işin aslı bu şekilde evet. Ama sonuçta bu arkadaş aboneliğini iptal ettiği zaman ya kalan fatura tutarlarını ya da faydalandığı indirim tutarını ödemek zorunda. Genelde kampanya tutarı çok yüksek olur sizin dediğiniz gibi 200-300 ₺ gibi uçuk fiyatlardan 100'lere indiyorlar.

Bence taahhütlü abonelikler çok sıkıntılı. Ekstra çok bir avantıjı da yok. Sorun olsa çözmüyorlar uğraştıryorlar. Taahhütsüz hizmet veren firmalar daha tercih edilesi oluyor bu tür durumlarda.
En son Aydın'da Naznet diye bir internet hizmeti kullandım. Ön ödemeliydi. Yüklüyordum kullanıyorum bir ay :D 6 ay sonrada ben gidiyorum dedim hiç bir işlem yapmadan gittim. Şu anda ise Turknet kullanıyorum aynı şekilde sabit fiyata en yüksek hızı veriyor. Hocam sizin olduğunuz yerde Superonline 50 Mbps hız veriyorsa Turknet de o hızı verir. Amacım reklam ya da kullandığım şeyi övmek değil, tavsiye 😅 Boşuna taahhüt ile uğraşmayın

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı