6 ay zorunlu askerlik bittikten sonra ne olur?

dostum, askerde kalmak diye bir konu yok.Askerdeyken sözleşmeli askere başvurma hakkı tanınıyorlar öyle sözleşmeli asker olabiliyorsun.Komutanlarınla konuyu konuşursan zaten teşvik ediyorlar.Sözleşmeli er olabilirsin 6 ay bitmesine gerek yok.Komutanların sana puan falan veriyor sözleşmeli er mülakatına gitmeden önce.O da artı şeyler sağlıyor

Evet kalabilirsin.

Uzman çavuş, yedek subay veya sözleşmeli er/erbaş gibi pozisyonlarda görev alabilirsin. Tabii ki şartları karşılaman gerek. İnternette önce detaylı ve güncel bir arama yapmalısın. Sonra da askerlik şubesine gidip sormalısın. Askerdeysen de en alt rütbeden başlamak üzere sırayla bulabildiğin tüm rütbelilere bu durumu sormalısın. Bulabiliyorsan bu yollardan yakın zamanda geçmiş birine sormalısın.

Hayatta her türlü mesleğin yararı ve zararı var, avantajı da var dezavantajı da var. Lütfen kalmaya karar vermeden önce bu durumu iyi araştır. Askerlikten soğutma suçunu işlemeden sana şu kadarını yazayım da sen anla: Ben önce deniz aşırı görevdeydim sonra da sınırdaydım. Askerliği çok sevdim ve kalmaya karar verdim. Ama bir araştırayım dedim. Mesela ikinci altı aya kalanları gördüm. Seveni de vardı, sevmeyeni de vardı ama onları gördükten ve dinledikten sonra kalmamaya karar verdim. Kişiden kişiye çok değişebiliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı