6 aydır açılmayan laptop açılmıyor

ucan_sabri

Hectopat
Selamlar,

Askere giderken kapattiğim HP Victus 16 laptopumu kapatip kaldirdim. Bugün açmak istediğimde garip açıldı (ekran açıldı kapandi vs.). 1 dk oldu olmadı kapandı bir daha açılmıyor. Şarj alıyor.

Sorun ne olabilir? Servise göndermeden çözmek mümkün mü?

Selamlar,

Askere giderken kapattiğim HP Victus 16 laptopumu kapatip kaldirdim. Bugün açmak istediğimde garip açıldı (ekran açıldı kapandi vs.). 1 dk oldu olmadı kapandı bir daha açılmıyor. Şarj alıyor.

Laptopu kapat sonra tüm herşeyi çıkar USB , Fare , Klavye , Kulaklık felan hepsini çıkart Sarj aletide dahil.
sonra güç düğmesi 30 - 60 saniye basılı tut tuttuktan sonra sarj aletini yeniden takıp normal bir şekilde aç

Selamlar,

Bataryasını içinde bıraktıysanız içine akmış olma ihtimali var hocam. Tabii BIOS pilinin bitmiş olması gibi iyi ihtimaller de var.

Bataryasını içinde bıraktıysanız içine akmış olma ihtimali var hocam. Tabii BIOS pilinin bitmiş olması gibi iyi ihtimaller de var.
Bataryası çıkmıyor, içinde.

Laptopu kapat sonra tüm herşeyi çıkar USB , Fare , Klavye , Kulaklık felan hepsini çıkart Sarj aletide dahil.
sonra güç düğmesi 30 - 60 saniye basılı tut tuttuktan sonra sarj aletini yeniden takıp normal bir şekilde aç
yaptım fakat çözüm olmadı ;/ .

Bilgisayar teknisyeniyim HP Victus ve Omen serilerinde bu durum kronik galiba çok karşılaştım bu ve benzeri konularla anakartı deşart edersen genelde düzelir veyahut bataryayı çıkartıp deşarj et internette nasıl deşarj edeceğin ile ilgili bilgiler bulabilirsin.

Bataryayı çıkartın. Fişe takılı olmadan birkaç defa açma kapama düğmesine basın. 15dk bekleyin deşarj olsun ve bu sefer bataryasız çalıştırmayı deneyin.
Bataryayı çıkartmak çok kolay. Sadece birkaç vida ve biraz dikkat.

Bataryayı çıkartın. Fişe takılı olmadan birkaç defa açma kapama düğmesine basın. 15dk bekleyin deşarj olsun ve bu sefer bataryasız çalıştırmayı deneyin.
Bataryayı çıkartmak çok kolay. Sadece birkaç vida ve biraz dikkat.
Alalı 1 yıl oldu 6 ay kullandim, 6 ay kullanmadim. Şimdi bataryası saçma bir sepepten dolayı öldü mü? Teknoloji bazı konularda cidden geride kalmış.

Alalı 1 yıl oldu 6 ay kullandim, 6 ay kullanmadim. Şimdi bataryası saçma bir sepepten dolayı öldü mü? Teknoloji bazı konularda cidden geride kalmış.
Şu anda batarya öldü demiyoruz, anakartta yük kalmış olabilir. Keza 6 ay yatmış batarya ölebilir de. Bu tamamen şans işi. Siz bilgisayarı çalıştırmayı başardıktan sonra bataryayı tekrar takıp şarj etmeyi deneyeceksiniz. Şu anda sistem kendini korumaya almış durumda gibi duruyor.

Geri
Yukarı