6 aylık askerlik sonrası askerde nasıl kalınır?

KenanBulutE

Kilopat
Askerde kalmayı araştırıyorum, ilk 6 ayımız dolduktan sonra bir 6 ay daha uzatabiliyormuşuz, peki ya sonra? 6+6 yapıp 12 ay dolduktan sonra eve mi dönüyoruz? Askerde nasıl kalırım? İlla KPSS vb sınavlara girmek zorunda mıyım direk askeriye de kalamıyor muyum?
Yalvarırım bilgili arkadaşlar yazsın.

Komutanların tavsiyesi işe yarıyor böyle şeylerde. ama sporun falan süper olmalı. Komutan sevmeli falan..

Askerde kalmayı araştırıyorum, ilk 6 ayımız dolduktan sonra bir 6 ay daha uzatabiliyormuşuz, peki ya sonra? 6+6 yapıp 12 ay dolduktan sonra eve mi dönüyoruz? Askerde nasıl kalırım? İlla KPSS vb sınavlara girmek zorunda mıyım direk askeriye de kalamıyor muyum?
Yalvarırım bilgili arkadaşlar yazsın.
Harp okulu sınavına giremiyor musunuz?

Harp okulu sınavına giremiyor musunuz?
Maalesef giremiyorum.

Komutanların tavsiyesi işe yarıyor böyle şeylerde. Ama sporun falan süper olmalı. Komutan sevmeli falan.

Silahlara aşinayım, atıcılığım iyidir silah kullanmayı iyi bilirim, falan daha sayarım bu konularda iyiyimdir, kalabilme işini halledersem kendimi 1 sene spor da hazırlayıp tecil bozacağım.

Sözleşmeli olarak kalırsın belki, komutana falan söyle ayarlayabiliyorsa ayarlasın.

Ben direk askerliği çavuş olarak yapabilirsem uzman olarak kalmak istiyorum, sözleşmeli erliği en sona bırakıyorum.

KPSS ile uzman erbaş olunabilir asker yapıldıktan sonra ya da sözleşmeli başvurusu yaparsın askerdeyken.
Sözleşme başvurusu dediğiniz normal sözleşmeli erlik mi yoksa farklı birşey mi?

Yeni konular

Geri
Yukarı