6 bin TL Xeon E3 1280 biodra 3GB sistem alınır mı?

tekin 18

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar ek iş olarak web tasarım işi yapıyorum amatör gibi. Elimdeki mevcut kasa sıkıntı çıkartabiliyor bazen aşırı ısınma kapanma gibi, özellikle render aşamasında.

Geçende HDD için uğradığım bir bilgisayarcıda bir kasa denk geldi özellikleri şunlar.
Xeone31280-V3-8CPU
Biodra 3GB 192 bit.
120 GB SSD.
16 GB RAM.
Dell Vostro.
Fiyat: 6000.

Biodra yazmış kağıda ben bulamadım nette bu ekran kartını ama NVIDIA ilk çıkan modellerden demişti. Elimde mevcut kasa da şu şekilde.

İşlemci: Ryzen 3 1300X.
Anakart: ASUS Prime B350M-A
RAM: Kingston Fury 8 GB(2x4)
Ekran kartı: Sapphire Pulse Radeon RX 560.
sabit disk: Samsung 500GB HDD.
PSU: Calibre 500W 80+

Bendeki kasadan üstünlüğü var mıdır? 6K değecek bir ürün müdür? Yardımcı olursanız sevinirim.

Arkadaşlar ek iş olarak web tasarım işi yapıyorum amatör gibi. Elimdeki mevcut kasa sıkıntı çıkartabiliyor bazen aşırı ısınma kapanma gibi, özellikle render aşamasında.

Geçende HDD için uğradığım bir bilgisayarcıda bir kasa denk geldi özellikleri şunlar.
Xeone31280-V3-8CPU
Biodra 3GB 192 bit.
120 GB SSD.
16 GB RAM.
Dell Vostro.

Biodra yazmış kağıda ben bulamadım nette bu ekran kartını ama NVIDIA ilk çıkan modellerden demişti. Elimde mevcut kasa da şu şekilde.

Bendeki kasadan üstünlüğü var mıdır? 6K değecek bir ürün müdür? Yardımcı olursanız sevinirim.
Çöp bir sistem. LGA 1150 soketi kullanıyor ve içindeki işlemci AMD 1500X gücünde, gidip siz R7 5700X alsanız sıfır daha fazla performans alırsınız.

DDR3 ve 10 yıldan daha eski olduğunu da belirtiyim. Render konusunda GPU'da muamma ne olduğu belli olmadığı için.

Siz en iyisi 2.el Ryzen 7 modellere bakın eski. Sonrasında kendi PC'nize takın. Birde RAM'i 16GB yapın, o zaman Render içinde CPU olarak kurtarmış olursunuz.
Sonrasında CUDA çekirdeği bol bir RTX kart alırsınız, ozaman baya hızlanır işleriniz.

Çöp bir sistem. LGA 1150 soketi kullanıyor ve içindeki işlemci AMD 1500X gücünde, gidip siz R7 5700X alsanız sıfır daha fazla performans alırsınız.

DDR3 ve 10 yıldan daha eski olduğunu da belirtiyim. Render konusunda GPU'da muamma ne olduğu belli olmadığı için.

Siz en iyisi 2.el Ryzen 7 modellere bakın eski. Sonrasında kendi PC'nize takın. Birde RAM'i 16GB yapın, o zaman Render içinde CPU olarak kurtarmış olursunuz.
Sonrasında CUDA çekirdeği bol bir RTX kart alırsınız, ozaman baya hızlanır işleriniz.
Teşekkürler hocam yorum için.Dediğim gibi denk geldi ve fiyat uygun olduğundandan dem vurarak ekran kartının tam ne olduğunu bilmediğimden sormak istedim.Bilgisayarcı sağolsun bir övdü bir övdü dedim bir sorayım burdan.

@tekin 18 Ayrıca SSD'niz yokmuş sistemde. O artık günümüzde farz oldu.

Teşekkürler hocam yorum için.Dediğim gibi denk geldi ve fiyat uygun olduğundanda dem vurarak ekran kartının tam ne olduğunu bilmediğimden sormak istedim.Bilgisayarcı sağolsun bir övdü bir övdü dedim bir sorayım burdan.
Valla hocam Quadro veya Biostar filan olupta yanlış mı yazdı? Yoksa merdiven altı yeni markamı? Muamma.

Övülecek birşeyi de yok sistemde. Klasik bilgisayarcı işte, sizi bilgisiz gördü hemen tokatlamaya çalışıyor. Uyanık olmak lazım.
Birde DDR3 sistem ile Render akmıyor, 4790 ile kasma yaşıyordum şahsen. En güçlü DDR3 işlemci bu da.

RX 480 ile 4790: 1080p 4 dakika videoyu 12 dakikada işliyordu.
R5 5600 ile RX 480: 4K olarak 8 dakikaya düşürmüştü.
RTX 3060Ti takınca da 50 saniyeye düştü aynı videoyu işlemek.

Ryzen 7 bu denk geldi hocam işimi görürmü sence? Birde bu yapay zeka render gibi işlemlerde en önemli donanım nedir?

Quadro bu arada dediği sistem.

Ryzen 7 bu denk geldi hocam işimi görürmü sence? Birde bu yapay zeka render gibi işlemlerde en önemli donanım nedir?
5700X varken kötü bir model. Birde RAM ve SSD içinde bütçe lazım bize.

En önemli parça günümüzde artık GPU oldu ama kullandığınız program GPU destekliyor mu o önemli. Verdiğim örneği Davinci Resolve ile denemiştim.

Bazı programlar sadece CPU odaklı olabiliyor.

Quadro bu arada dediği sistem.
İçinde bu vardı herhalde:
NVIDIA Quadro K4000 Specs

RX 560'tan daha zayıf performansı var. 2013 çıkışlı zaten.

Xeone31280-V3-8CPU
Biodra 3GB 192 bit.
120 GB SSD.
16 GB RAM.
Dell Vostro.

Dostum o kasadan uzak dur RAM'i DDR3 ve ek olarak eski bir sistem

Bence kasan çok kötü bir kasa değil yavaş yavaş yenilersen 6000 TL'lik bir bütçeyle daha verimli olur ama ilk yapacağın iş HDD değil de SSD depolamaya geçmen bilgisayarı bayağı bir hızlnndırabilir.

Sana önerim o bilgisayara 6000 vermektense elindekini 6000 TL bütçeyle içini yenilemen daha efektif olacaktır dostum iyi günler.

Dostum o kasadan uzak dur RAM'i DDR3 ve ek olarak eski bir sistem

Bence kasan çok kötü bir kasa değil yavaş yavaş yenilersen 6000 TL'lik bir bütçeyle daha verimli olur ama ilk yapacağın iş HDD değil de SSD depolamaya geçmen bilgisayarı bayağı bir hızlnndırabilir.

Sana önerim o bilgisayara 6000 vermektense elindekini 6000 TL bütçeyle içini yenilemen daha efektif olacaktır dostum iyi günler.
Hocam SSD aldım bu kasaya birkaç ay önce ama 256 Gb windowsu yükledim.yenilemem gereken donanımları yazarsan sevinirim öncelik olarak.Pekte bu işten anlamadığımı konu başlığından anlamışsındır zaten :)

Hocam SSD aldım bu kasaya birkaç ay önce ama 256 GB Windows'u yükledim. Yenilemem gereken donanımları yazarsan sevinirim öncelik olarak. Pekte bu işten anlamadığımı konu başlığından anlamışsındır zaten :)

Bence ekran kartını değiştirebilirsin
GTX 1660 Super işini görebilir şu an sarı sitede 4 4.5 bandında satılıyor 2.elleri
İşlemcini ve ana kartını değiştirebilirsin.
İşlemci olarak Ryzen 5 5600 olabilir
Kafana takılacak soru olursa etiketlemen yeter dostum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı