6 gün çalıştıktan sonra istifa edilirse para alınır mı?

Çalıştığın günlerin parasından sana çalışman için tedarik ettikleri t-shirt, pantolon, ayakkabı, hastane ücretini karşıladılarsa vs. parasını düşüp kalanı öderler diye düşünüyorum.
Herkese aynı kıyafeti dayarlar böyle yerler.
İhbar süresi ve tazminat davası derken? Müdür niye çıktın diye dava mı açabilir?
Dostum burada bir konu açtığında en kötü ihtimali gelir yazarlar. Kimse sana 6 gün içinde çıktın diye dava falan açmaz. Kurumsal bir yerse 1 saat bile çalıştıysan ve sigortan yattıysa söke söke alırsın. 6 günlük paran orada kalmaz merak etme. Maaş günü yatar. Yatmazsa gider görüşürsün. Kimse sana paranı vermiyoruz diyemez.

İhbar süresi ve tazminat davası derken? Müdür niye çıktın diye dava mı açabilir?
Sen onu oyaladığın için. O adam yerine başka birini bulacak. Aynı zamanda o da seni habersiz 1 günde çıkardığı için sende aynı şekil tazminat davası açabilirsin.

İhbar süresi senin konumuna bağlı olarak 15 gün şu an. Yani müdürüne istifa dilekçesini verdikten sonra 15 gün daha çalışman gerekecek. Ve o günlerinde parasını alacaksın tabii ki..

Ha müdürün iş kanunu'ndan haberi yoksa direkt de çıkabilirsin. Sana dava açmaz bilmiyorsa ve kimsenin umrunda olmaz. Onu bi sor sen müdürüne. "Ne zaman çıkabilirim" diye.

Sen onu oyaladığın için. O adam yerine başka birini bulacak. Aynı zamanda o da seni habersiz 1 günde çıkardığı için sende aynı şekil tazminat davası açabilirsin.

İhbar süresi senin konumuna bağlı olarak 15 gün şu an. Yani müdürüne istifa dilekçesini verdikten sonra 15 gün daha çalışman gerekecek. Ve onunsa parasını alacaksın tabii ki..

Ha müdürün iş kanunu'ndan haberi yoksa direkt de çıkabilirsin. Sana dava açmaz bilmiyorsa ve kimsenin umrunda olmaz. Onu bi sor sen müdürüne. "Ne zaman çıkabilirim" diye.
Avukatmış gibi böyle uzatanlara pek şey yapma. Kimse hukuk kitabı değil. Çalıştın paranı alırsın. Muhasebe yürütüyor maaşları patron veya müdür değil.

Benim bildiğim işi bırakacağını belli bir günden önce bildirmen lazım. İstifa edip hemen ertesi gün iş bırakamazsın.

Avukatmış gibi böyle uzatanlara pek şey yapma. Kimse hukuk kitabı değil. Çalıştın paranı alırsın. Muhasebe yürütüyor maaşları patron veya müdür değil.
Bunlar gibi emeğin yüzünü görmemiş çalışmaktan, iş kanunu'ndan bi haber olan elemanları sallama. https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=4857&MevzuatTur=1&MevzuatTertip=5 aç bu siteyi iş kanunu oku madde 17'yi bak ne yazıyor? 4857 sayılı iş kanunu madde 17. Ama müdürün bilmiyorsa çok takmaz.

İş yerinde bir ablayla konuştum "çıkacağın zamana yakın müdüre söyle 15 gün bulmaz yerine birini bulmaları" dedi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı