6 ohm müzik setine 4 ohm stero takılsa sorun olur mu?

Wolf1071

Hectopat
Daha fazla  
Selamünaleyküm, aiwa marka müzik seti gövdesine Trust marka stero hoparlör taktım, müzik seti 6 ohm kendi hopörleri, benim taktığım 4 ohm. Sıkıntı olur mu, yanar mı? Stereo hoparlör gövdeye zararlı olur mu? Facebook gruplarında sordum Hi-Fi sistemine zarar verir dediler ya da hoparlör zamanla bozulur dediler. Sizce sıkıntı olur mu?

Adsız tasarım.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ses seviyesine bağlı. En son seste bir ihtimal zarar görme ihtimali var, ama bir ihtimal. Hoparlörler zarar görmek yerine daha çok ses bozulması olur yeterli gücü iletemediği için. Ayrıca hoparlörlerle ne kadar denktir bilmiyorum ama, 600 ohm'a kadar güç verebilen LG V20 Quad DAC'ıyla, birçok düşük empedanslı kulaklıkta son ses müzik dinledim, ve hiçbir sorun olmadı. En fazla seste yükseltiler ve kısıltılar oldu, sürücüler zarar görmedi.

Sesi, hoparlörün düzgün ses veremiyeceği kadar, yüksek miktara çıkarmadığınız sürece hiçbir hasar olmaz.
anladım hocam zaten normal pc ye bağlı yüksek ses kullanmıyorum Merka ettim sadece müzik grupların'da ohm değeri farklı olursa hopörlerin zamanla yanar dediler bide hifi sistemine zarar verir dediler bende kendi kolonları çok büyük olduğu için elimdeki stero olanları kullandım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı