Çözüldü 6 Pinli egzoz fanı nereye takılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kefme

Hectopat
Anakartta 6 Pinli bir giriş göremedim. Egzoz fanı da 6 Pinli. 3 pinlilere takmaya çalıştım ama anakarttaki pinler büyük geldi. Nereye takacağım bunu?

Dosya Ekleri

• IMG_20210225_145129.jpg
    IMG_20210225_145129.jpg
    63,4 KB · Görüntüleme: 515
  • IMG_20210225_144837.jpg
    IMG_20210225_144837.jpg
    87,5 KB · Görüntüleme: 229
Anakartta 6 Pinli bir giriş göremedim. Egzoz fanı da 6 Pinli. 3 pinlilere takmaya çalıştım ama anakarttaki pinler büyük geldi. Nereye takacağım bunu?

Anakartta ARGB çıkışı yoksa ona bağlantı yapamazsın. Yorumlardaki gibi ARGB kontrolcüsüne takman gerekiyor.

ARGB girişine veya RGB girişine bağlayamazsınız çünkü bu ışık değil fan kablosu. Kendi kontrolcüsüne takmanız lazım. Anakartlarda genelde 3 veya 4 pinlik fan girişleri bulunur. 6 pin kablolar sadece kendi kontrolcüsüyle uyumludur.

Gamepower kasa fanı. Kendi kontrolcüsü bulunur genelde. Ön panelden gelen kabloları kontrol edin.
Kasanda bulunan RGB kontrölcüsüne takman gerekiyor.
Kasa içinde veya kutu içreğinde kontrolcü olmalı. Oraya takmalısınız diye biliyorum.
Ek olarak kontrolcüsü kötü değilse onda anakart bağlantısı olmalı. Kontrolcü yoksa aldığınız yere danışın veya mail atın.
Anakartta ARGB çıkışı yoksa ona bağlantı yapamazsın. Yorumlardaki gibi ARGB kontrolcüsüne takman gerekiyor.
ARGB girişine veya RGB girişine bağlayamazsınız çünkü bu ışık değil fan kablosu. Kendi kontrolcüsüne takmanız lazım. Anakartlarda genelde 3 veya 4 pinlik fan girişleri bulunur. 6 pin kablolar sadece kendi kontrolcüsüyle uyumludur.
Bu altı pinliler tamamen proprietary, hem fan gücünü hem LED gücüyle kontrolünü sağlıyor. O yüzden normal bir ARGB/RGB kontrolcüye veya anakarta takamazsın, kendi kontrolcüsüne bağlaman gerek.
Hepinize teşekkürler sayenizde kurulumu gerçekleştiricem. Yalnız kontrolcüsünün kablosunu nereye takacağım?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı